Els Bombers de la Generalitat atenent l'home de 95 anys desaparegut a Banyoles

Troben en estat conscient l'avi de 95 anys desaparegut al Pla de l'Estany

Han trobat l'home enmig d'un camp

Els Bombers de la Generalitat han trobat en estat conscient l'home de 95 anys desaparegut aquest diumenge a Banyoles. Els agents de Protecció Civil l'han trobat a Fontcoberta, a la comarca del Pla de l'Estany, enmig d'un camp. L'home hauria passat tota la nit a la intempèrie i per això té símptomes d'hipotèrmia.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Un equip del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ja l'ha evacuat a un centre sanitari per comprovar el seu estat de salut. L'avís va arribar aquest diumenge al voltant de les tres de la tarda i el dispositiu de recerca s'ha mantingut tota la nit. De cara al dilluns al matí s'ha reforçat i ja hi havia 17 dotacions dels Bombers treballant-hi, conjuntament amb Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoles.

Els Bombers rescaten un espeleòleg ferit greu a les muntanyes de Montserrat

Aquest dissabte al matí, un espeleòleg va quedar ferit de gravetat després d'accidentar-se a l'interior d'un avenc a la muntanya de Montserrat, segons van informar els Bombers de la Generalitat. El sinistre, que va tenir lloc a les 10.27 hores, es va produir a l'interior de la cavitat 'Els Pouetons', dins el terme municipal del Bruc, a la comarca de l'Anoia. L'espeleòleg, de 42 anys, hauria patit una forta caiguda que li va ocasionar un pneumotòrax.

Quatre dotacions terrestres i dos helicòpters dels Bombers —amb efectius del GRAE i personal sanitari— es van desplaçar a la zona —accedint a la persona ferida poc abans de dos quarts de dotze del migdia— i van poder extreure l'afectat de l'avenc cap a les 12.50 hores. Poc després, va ser traslladat per l'helicòpter del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a l'Hospital de Bellvitge amb pronòstic greu.