Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Operatiu de rescat per trobar un nen de 13 anys desaparegut a l'Ebre el maig de 2021

Troben el cos sense vida d'un nen de 13 anys al riu Ebre

El cadàver era al fons del riu, on un pescador havia informat veure el menor per última vegada

Tràgic desenllaç de la desaparició d'un menor de 13 anys al riu Ebre, al seu pas per Saragossa, dissabte passat. Els equips de salvament han trobat el cos sense vida del nen a l'aigua, sota el pont de la Z-40. Aquesta era la zona en la qual l'estaven buscant des de feia dies, després de l'alerta d'un pescador que el va veure posar-se a l'aigua.

El nen va decidir banyar-se en les aigües del riu Ebre aquest passat cap de setmana, concretament dissabte. En aquell moment hi havia un pescador a la zona, que va poder veure per última vegada el jove a l'aigua. L'home va informar la policia que l'havia vist, concretament, a la zona de l'embarcador de l'Expo, a Ranillas. Per això els equips de salvament es van centrar en aquest lloc i, després de diversos dies de recerca desesperada, han trobat el cos sense vida del menor.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

La policia i els equips de rescat es troben ara a la zona per activar el protocol d'extracció del cos, que haurà de ser portat a l'institut de medicina legal per practicar-li l'autòpsia. Segueix oberta la investigació per conèixer les circumstàncies del tràgic succés, encara que sembla que els corrents marins podrien haver enfonsat el cos del jove, que hauria mort per ofegament. Però totes les hipòtesis continuen obertes i són objecte d'investigació.

Havia anat a banyar-se al riu amb uns amics després d'un partit de futbol

El jove, veí de barri de Gancho, acabava de disputar un partit de futbol i havia acudit amb uns amics a banyar-se al riu. Eren les 18:40 hores de la tarda de dissabte 8 de maig i, en qüestió d'un moment, el seu cos es va enfonsar i li van perdre la pista. Unitats de busseig dels Bombers de Saragossa i una unitat canina, a més d'efectius policials, van iniciar una tasca de recerca a la zona on havia estat vist per última vegada.

I la recerca s'ha allargat durant quatre agònics dies, fins que finalment han trobat el cos. En el moment de l'accident hi havia forts corrents al riu, que van portar el menor fins al fons. Des de llavors, no se'l va tornar a veure, fet pel qual es va posar en marxa el dispositiu. La pista més fiable la va donar un pescador de la zona, que va veure el jove enfonsar-se i va trucar als serveis d'emergència.

Les esperances de trobar-lo amb vida eren cada vegada menys i, a més, les tasques de rescat eren molt dificultoses per la terbolesa de l'aigua i per tractar-se d'una zona de pous i sifons. La policia ha seguit en tot moment les instruccions dels bussos, que finalment han aconseguit trobar el cadàver del menor.