YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Troben mort un dofí en una platja de la costa catalana

El cos es troba en perfecte estat, però el mamífer ha estat trobat sense vida

Imatge d'un dofí mort al Prat de Llobregat
Encara no se saben les causes de la seva mort i serà investigat pels tècnics de la Generalitat. | Ajuntament del Prat de Llobregat

Aquest matí ha aparegut un dofí de tipus cap d'olla mort a la platja de Ca l'Arana del Prat de Llobregat, al Baix Llobregat. Tècnics la Generalitat, administració competent en la matèria, han retirat el cadàver, amb l'ajut de personal municipal, per fer-ne una necròpsia per esbrinar les causes de la mort. El cos es troba en bon estat de conservació, per tant, és probable que s'hagi despistat o que el mal estat de la mar de dies enrere l'hagin arrossegat massa a prop de la costa, fins a les mateixes platges. La presència d'aquests animals, de la família dels dofins, i d'altres cetacis és habitual a la costa del Prat. La seva presència és indicadora de la bona salut de l'hàbitat marí.

Més habituals del que pensem

Els dofins de cap d'olla es troben latituds càlides i temperades de tots els grans oceans. La temperatura de l'aigua superficial preferida per aquesta espècie se situa entre els 16 i els 20 °C. Segons la Viquipèdia, a la Mediterrània, és un dofí molt abundant al vessant occidental, però és més difícil trobar-ne a l'oriental, tot i que es coneixen nombrosos registres de la seva presència a la Mar Egeu. 

És probable que existeixi un cert intercanvi entre les poblacions mediterrànies i les atlàntiques a través de l'Estret de Gibraltar, però certes diferències en la pigmentació i en la mida corporal, que és uns 30 cm més gran en la forma atlàntica, fan suposar que les dues poblacions estan aïllades genèticament.

Aquesta espècie viu preferentment en aigües allunyades de la costa (generalment a partir de les 10 milles de distància) i sempre en fons superiors als 100-200 m. Però, a les regions on la costa és més abrupta i la plataforma reduïda, com la Costa Brava, és freqüent trobar-la a poca distància de la platja, especialment durant la primavera, quan segueix els bancs de peix blau.


Comentaris

envia el comentari