Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mà amb bitllets d'Euro i bombones de butà de fons

El truc perquè la bombona de butà duri més i estalviïs com mai

Amb aquests consells de Repsol allargaràs la vida útil de la bombona

És un dels temes que més polèmica ha generat durant aquest 2023. I és que el butà continua sent una de les fonts d'energia més utilitzades a Espanya, i el seu preu ha anat pujant, cada cop més, des de fa uns mesos.

A causa de l'augment del preu de les matèries primeres, per factors com la guerra d'Ucraïna, van ser molts els que es van decantar pel butà per deixar de banda l'alt cost de l'electricitat i altres tipus de combustibles.

No obstant això, el preu del butà també es va incrementar i encara són moltes les persones que es pregunten què poden fer per estalviar a casa seva. Doncs bé, amb els trucs que a continuació proposem, aconseguiràs que la bombona duri molt més temps.

Ara, el preu de la bombona de butà ha baixat

Actualment, sembla que el preu de la bombona de butà ha baixat. En concret, des del dimarts 19 de setembre, va baixar un 4,94%. És a dir, ara es pot aconseguir la bombona per 14,43 euros.

Segons hem pogut conèixer gràcies al Ministeri de Transició Econòmica, aquest valor es tracta del preu més baix que el butà ha registrat tot el 2023.

Muntatge de bombones de butà en una vorera amb una fletxa vermella ascendent
El preu de la bombona de butà se situa al valor més baix de tot 2023 | Getty Images

D'altra banda, tenint en compte les dades del Butlletí Oficial de l'Estat, el preu màxim de venda al públic de la bombona baixarà un 26% respecte a la revisió del 19 de setembre de 2022, ja que aquesta data va ser en què es va registrar el preu més alt.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!

Els trucs de Repsol perquè la bombona de butà duri més temps

Amb l'objectiu d'aprofitar al màxim la bombona, i ajudar a estalviar els consumidors, des de Repsol han llançat una sèrie de consells per allargar-ne la vida útil. I algunes de les idees que proposa l'empresa ja es repeteixen a moltes llars.

Tot i això, altres de les propostes són desconegudes per al públic en general. Però ara, gràcies a Repsol, descobrim que hi ha petits gestos que poden ajudar a estalviar molts diners.

Tanca la vàlvula de subministrament

En primer lloc, des de Repsol recomanen tancar la vàlvula de subministrament quan no s'utilitzi la bombona de butà. Així mateix, també recomanen no col·locar la garrafa en aquells llocs on quedi exposada a la calor. Cal mantenir-la aïllada per allargar-ne la vida útil.

Tanca l'aixeta

Un altre dels consells de Repsol és tancar l'aixeta de l'aigua si no s'està fent servir. És a dir, en aquells moments en què una persona s'ensabona durant la dutxa o rentant els plats. El millor és obrir-lo només quan arribi l'hora d'esbandir.

Revisa l'aixeta de l'aigua

També, pel que fa a l'aixeta, cal tenir en compte un altre consell. I aquest és assegurar-se que cap de les aixetes de casa nostra tingui fuites d'aigua, o que degotin fins i tot quan estan tancades.

Què has de fer a la cuina?

A la cuina, des de Repsol, recomanen ajustar els utensilis a la mida dels cremadors. A més a més, recorden la importància que aquests estiguin sempre nets perquè el flux de gas sigui sempre el correcte.

Noia fent gest d''ok' amb les mans i bombones de butà de fons
Repsol comparteix diverses recomanacions per ajudar a estalviar als seus clients | Mix and Match Studio

El gran secret que fa que la teva bombona duri molt més

També cal tenir en compte un d'aquells trucs que gairebé ningú coneix i que des de Repsol li donen la importància que es mereix. Així, l'empresa recorda que la combustió és el factor més influent en el consum, per això cal tenir diverses coses clares.

I és que si hi ha una mala combustió, el consum s'incrementarà. Així que, per saber si aquesta és bona o dolenta, cal fixar-se a la flama. Si la flama es manté blava, vol dir que la combustió és perfecta.

Tot i això, si apareixen tons taronges o vermells, la combustió és dolenta. És a dir, cal revisar el funcionament per veure si cal netejar o substituir els elements.