Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona amb guants verds netejant vitroceràmica i cercle vermell amb mà traient taques de vitroceràmica

El truc definitiu per treure les taques de la vitroceràmica: queda lluent

Per netejar-la i deixar-la lluent, hi ha un truc casolà i natural que et sorprendrà. Seguiu aquests passos i veureu els resultats

La vitroceràmica és un dels electrodomèstics més populars i utilitzats, motiu pel qual s'embruta cada cop que l'utilitzem. En cuinar, és inevitable que es produeixin esquitxades, vessaments o cremades que deixen taques difícils d'eliminar a la superfície. I hem descobert un truc casolà que segur us ajudarà.

Per mantenir la vitroceràmica neta i lluent, hi ha productes específics que es poden comprar al mercat, però també hi ha solucions casolanes i naturals que poden ser igual o més efectives.

Quin és el truc ideal per retirar les taques de la vitroceràmica?

La veritat és que ens trobem davant d'un truc casolà per netejar la vitroceràmica que s'ha fet viral gràcies a un vídeo publicat a TikTok. Al vídeo, es mostra com es pot treure les taques de la vitroceràmica amb només tres ingredients: bicarbonat, aigua i vinagre de neteja.

  1. Retira les restes de menjar o greix que hi hagi a la vitroceràmica amb una espàtula o un drap humit. Barreja una cullerada sopera de bicarbonat amb una mica d'aigua fins a formar una pasta.
  2. Estén la pasta sobre les taques de la vitroceràmica amb una esponja o un raspall. Encén els focs de la vitroceràmica i esperar que la pasta comenci a bombollejar per l'efecte de la calor. Afegeix-hi un rajolí de vinagre sobre la pasta i deixa-ho actuar uns minuts.
  3. Encén la campana extractora per evitar l'olor del vinagre. Apaga els focs i fregar bé la superfície amb un drap sec o un paper de cuina, tenint cura de no cremar-se amb la calor residual.

I, finalment, admirar-ne el resultat. I és que aconseguiràs una vitroceràmica neta i brillant amb molt poc esforç.

Per què funciona aquest truc?

Aquest truc funciona perquè el bicarbonat, l'aigua i el vinagre són productes amb propietats netejadores i desinfectants que actuen en sinergia per eliminar les taques de la vitroceràmica.

Aquesta reacció genera bombolles que aixequen les taques adherides a la vitroceràmica. A més, el vinagre té propietats antisèptiques i desodorants que eliminen els bacteris i les males olors.

Encara que aquest truc és molt senzill i efectiu, cal tenir en compte algunes precaucions en fer-lo servir per evitar danys o accidents. Per exemple, no utilitzeu aquest truc si la vitroceràmica té esquerdes o fissures.

Tampoc l'hem de fer servir si la vitroceràmica té restes de sucre o aliments àcids, ja que podrien corroir l'esmalt i deixar marques permanents. Es recomana fer-lo servir només quan hi hagi taques molt difícils de treure amb altres mètodes.