Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb llimones de fons i cercle blau amb persona esprement llimona

No cal tallar-lo per la meitat: el truc per esprémer una llimona sencera fàcilment

Es tracta d'un truc senzill, però efectiu sense necessitat d'usar espremedora i amb què la teva vida a la cuina canviarà per complet

La llimona és una fruita molt versàtil i beneficiosa per a la salut, que es pot fer servir per a moltes receptes i remeis casolans. Tanmateix, de vegades ens trobem amb el problema de no tenir un espremedor a mà per treure-li el suc. Fins ara.

La llimona és un dels cítrics més utilitzats a la cuina mediterrània. Ajuda a realçar els sabors dels plats, des del pollastre a la graella, al peix al forn. I també algunes begudes delicioses, com el te o la camamilla.

Però la veritat és que també es fa servir més enllà de la cuina. Per exemple, en la neteja de la llar, combinada amb altres opcions, pot ser veritablement útil. Però hi ha un problema: esprémer el suc. Hiha algunes tècniques per obtenir-lo sense tenir un espremedor a mà.

Aquest és el truc per esprémer llimones que s'han tornat viral

Si vols esprémer una llimona sense haver d'usar un espremedor convencional, hi ha un truc molt senzill i efectiu que pots aprendre de les xarxes socials. El primer que has de fer és estovar la llimona perquè deixi anar més suc.

Trucos de cocina #19 Forma divertida de exprimir limones

Només has de posar-lo sobre una superfície llisa i dura, com el taulell de la cuina o una taula de tallar, i pressionar-lo amb la mà mentre el fas girar com si fos un corró.

D'aquesta manera, aconseguiràs trencar les fibres internes de la llimona i facilitar l'extracció del líquid.Després, només has d'agafar un pintxo de fusta, dels que es fan servir per fer broquetes, i perforar la llimona per l'extrem on estava unit a l'arbre.

La punxa ha de travessar la llimona de banda a banda, deixant un forat per on sortirà el suc. Posteriorment, només has d'esprémer la llimona amb força i veuràs com surt el suc a borbolls pel forat. Així de fàcil i ràpid!

Altres trucs senzills i útils per esprémer llimones (i taronges)

Una altra tècnica popular és tallar la fruita per la meitat i clavar una forquilla al centre abans d'estrènyer-la per extreure'n el suc. També es pot utilitzar un utensili que combina un espremedor manual, amb una mà de morter, feta de fusta d'olivera. S'introdueixa la meitat de la fruita que es vol esprémer, i es gira cap a un costat i cap a un altre.

Només podem posar com a exemple el remei que està revolucionant i sorprenent les xarxes socials. I es converteix en una opció simple quan, per exemple, no disposem d'un espremedor.