Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'una finestra amb un radiador a sota i dues més de closques de mandarina i d'una persona bolcant un líquid en un flascó

El truc de les pells de mandarina a la finestra que es posa de moda cada hivern

Treu partit a cada part d'una de les fruites preferides de la tardor i l'hivern mentre et relaxes i mantens allunyats els insectes no desitjats

En plena temporada de mandarines, acostumem a gaudir d'aquesta deliciosa fruita sense pensar més enllà del sabor sucós i l'aportació vitamínica. Tot i això, hi ha un truc que està circulant a la xarxa i que molts ja han provat: el truc de les pells de mandarina a la finestra.

Aquesta tendència, a més d'aprofitar cada part de la mandarina, contribueix a mantenir allunyats els insectes no desitjats. Però això no és tot, també s'ha demostrat que aquesta pràctica té el poder de reduir els nivells d'estrès i d'ansietat en els qui l'adopten.

Se sol utilitzar molt a l'hivern i la tardor perquè és l'època de les mandarines, encara que si les compres fora de temporada, també ho podràs fer durant tot l'any.

Propietats antisèptiques i aromàtiques

L'explicació darrere d'aquest curiós truc rau en les propietats antisèptiques i aromàtiques presents als olis essencials de les pells de mandarina. El que es fa és posar closques de mandarines a les finestres de casa.

Si vols mantenir allunyades de casa teva les plagues o els insectes molestos, només has d'aplicar aquest remei a les teves finestres o llocs delicats de casa, com ara armaris de la cuina o armaris de rebost.

A més, aquests compostos no només actuen com a repel·lents naturals d'insectes. Si no que també desprenen una aroma refrescant i relaxant, perfecte per contrarestar els dies freds i foscos de l'hivern.

D'aquesta manera aconseguirem tenir a casa un producte aromàtic, antisèptic i repel·lent d'insectes per gens de diners, més que el que t'hagis gastat a les mandarines per menjar-te-les.

Com incorporar el truc a casa teva

1. Preparació de les closques

Després de gaudir d'unes mandarines fresques, no llencis la pell. En lloc d'això, pela-les amb cura per conservar-la en una única unitat.

2. Asseca-les al sol

Col·loca les closques a la llum solar durant uns dies perquè s'assequin completament i adquireixin una textura cruixent.

Como secar cascaras de Limón, Mandarina, Naranja, Pomelo, Toronja para Inciensos/Sahumerios/Teablend

3. Emmagatzematge en pot de vidre

Quan les closques estiguin seques, talla-les en trossos petits i guarda-les en un pot de vidre. Aquest pas assegura la preservació de l'aroma i les propietats de les closques.

4. Ús Pràctic

Quan vulguis aprofitar els beneficis, pren un grapat de closques i submergeix-les en aigua calenta. Deixa que s'infusionin durant uns minuts i afegeix unes gotes de vinagre o alcohol.

Imatge d'una persona posant líquid a un atomitzador
El líquid resultant cal posar-lo en un atomitzador per poder ruixar-lo | YouTube

5. Aplicació en finestres

Cola el líquid i aboca'l en un atomitzador. Utilitza aquesta barreja a manera de netejavidres i ruixa-la també a les finestres de casa teva per gaudir de l'aroma fresca i dels beneficis que ofereix la pell de mandarina.

Ambientador de mandarina

A què esperes per unir-te a la moda hivernal?

Ja veus que més enllà de ser un truc decoratiu, és una pràctica que combina la senzillesa, la creativitat i la cura de la llar. Descobreix com aquest petit gest pot fer una gran diferència al teu entorn, omplint casa teva amb fragàncies naturals i contribuint al teu benestar emocional.