Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons d'un agent de la Guàrdia Civil de Trànsit parant un cotxe i una altra imatge amb un cotxe de la Guàrdia Civil desenfocat i un interrogant a sobre

El truc per reconèixer a la primera un cotxe camuflat de la DGT i evitar una multa

Si no vols que et sancionin, t'has de fixar en un objecte concret per saber que és un vehicle de Trànsit

La DGT està alerta amb tots els agents que treballen per vetllar per la seguretat viària a les carreteres i estar pendents que es compleixin les normes. Per exemple, no superar la velocitat permesa o evitar parlar amb el telèfon mòbil mentre es va conduint. Si saltes la llei, t'acabaran posant una multa.

La DGT té uns radars fixos col·locats a diferents punts de les carreteres espanyoles, encara que també disposa d'altres mòbils més difícils de detectar. En alguns casos, la DGT va posar en marxa diferents vehicles camuflats d'una altura considerable i amb millor visibilitat que els radars mòbils en ús.

Així pots detectar els cotxes camuflats de la DGT per les carreteres espanyoles

Ara bé, avui ens centrem en com poder identificar aquests vehicles camuflats que ens poden caçar cometent qualsevol infracció il·legal. En aquest cas, des de la Cadena COPE informen d'alguns trucs que tenim disponibles actualment: un de prop i un altre una mica més llunyà.

La DGT utilitza furgonetes Ford Transit Custom, encara que també s'ha vist per les carreteres alguna furgoneta Renault Master o Fiat Scudo de color blanc. Si usen aquest tipus de vehicle, serà molt més efectiu per a la DGT conèixer si el conductor està fent algun tipus d'il·legalitat, com parlar pel telèfon mòbil, no portar posat el cinturó de seguretat o enviar missatges a través de WhatsApp.

Bé és cert que només sabent el model de furgoneta, no podem constatar que hi vagi a dins algun agent de la Guàrdia Civil. Per tant, el truc perfecte per detectar-lo és la matrícula d'aquest tipus de cotxes camuflats. Tots els vehicles camuflats de trànsit tenen les sigles PGC (Parc de la Guàrdia Civil).

Imatge de fons de dos agents de la Guàrdia Civil de Trànsit i una altra d?un cotxe patrulla amb la matrícula amb les sigles PGC
Són unes lletres que porten tots els cotxes de la Guàrdia CIvil | Europa Press, Guardia Civil

Alhora, cal assenyalar que aquestes furgonetes solen tenir els vidres tintats, encara que no en totes les ocasions. D'altra banda, un altre truc bàsic per saber si es tracta d'agents de la DGT és veure una mica més de prop. Si trobem els guàrdies civils amb el seu informe i portant una armilla reflectora, resoldrem els nostres dubtes en segons.