Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona introduint roba blanca a la rentadora i cercle vermell amb persona fent cullerada de bicarbonat a la rentadora

Truc perquè la roba quedi impecable: afegeix-hi una cullerada a la rentadora

Amb una única cullera d'un ingredient comú que tenim a la cuina aconseguiràs resultats sorprenents garantits

La roba ens preocupa a l'hora de fer les feines de la llar, ja que volem que estigui neta, fresca i sense taques. Tot i això, de vegades ens trobem que, encara que rentem la roba amb sabó i aigua, aquesta no queda tan impecable com ens agradaria.

Per això, moltes persones opten per recórrer a trucs casolans que els permetin rentar la roba de manera natural, econòmica i eficaç.Hi ha un ingredient únic que probablement tots tenim a casa nostra, i que ens pot ser de gran ajuda.

Quin és el truc de l'ingredient perquè la roba quedi impecable?

Un d'aquests trucs és afegir una cullerada d'un ingredient molt comú a la nostra cuina, i que té múltiples beneficis per a la neteja de la roba: el bicarbonat de sodi.

Aquest producte, que es pot trobar fàcilment a qualsevol supermercat, té propietats desinfectants, desodorants i blanquejadores. Per això és ideal per eliminar les taques més difícils i tornar-li la brillantor i la blancor a les nostres peces.

Muntatge amb rentadora oberta amb tovallola i cercle vermell amb cullerada de bicarbonat
Amb una cullerada de bicarbonat aconseguiràs resultats increïbles en rentar la roba | Getty Images, PixaBay

El bicarbonat de sodi ajuda a dissoldre la brutícia i a neutralitzar les males olors. A més, en ser un producte alcalí, equilibra el pH de l'aigua i evita que es formin dipòsits de calç a la rentadora o a la roba. Així, s'aconsegueix una netedat més profunda i duradora.

Per aprofitar els beneficis del bicarbonat de sodi a la rentada de la roba, només cal seguir uns senzills passos. És convenient triar el programa de rentat adequat per al tipus i la quantitat de roba que rentarem. Si és possible, seleccioneu l'opció d'aigua calenta.

  1. Omple el tambor de la rentadora amb aigua i sabó com ho fas habitualment.
  2. Afegeix una cullerada (o fins a una tassa, depenent de la mida de la càrrega) de bicarbonat de sodi al tambor de la rentadora i barreja-ho bé amb l'aigua i el sabó.Deixa que el cicle de rentada es completi normalment.

En acabar la rentada, notarem que la nostra roba està més neta, més blanca i més suau. A més, tindrà una olor més fresca i agradable. Aquest truc amb bicarbonat de sodi és especialment efectiu per a les peces blanques o clares, però també es pot fer servir per a les de color, sempre que siguin resistents a l'aigua calenta.