Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona conduint al volant i permís de conduir

Truc per poder treure't el carnet de cotxe sense gastar ni un euro: totalment gratis

Pots obtenir el teu permís gratis si compleixes certs requisits

Si hi ha alguna cosa que temen tots els futurs conductors, és el fet d'haver de pagar el carnet de conduir, un producte el preu del qual no deixa de pujar. De fet, les autoescoles han encarit els preus els últims anys, cosa que ja s'esperava.

Actualment, accedir al carnet, moltes vegades imprescindible, no està a l'abast de tothom. De fet, des de l'Organització de Consumidors i Usuaris han fet una estimació perquè et puguis fer una idea. Amb la matrícula de l'autoescola, sumant els pagaments per cada examen, així com les classes teòriques i les pràctiques, el preu del carnet de conduir es pot situar entre 600 i 1.600 euros. Quelcom prohibitiu per a molts.

Hi ha la possibilitat de treure's gratis el carnet de conduir

Com veus, accedir al carnet de conduir no és apte per a tothom. No obstant això, també hi ha altres opcions que et poden interessar. Ara, has de saber que et pots treure el carnet gratis a Espanya gràcies a certes ajudes.

Una persona conduint amb les mans al volant i una imatge de les mans duna altra persona traient bitllets duna cartera
El SEPE ofereix ajudes perquè els aturats puguin treure's el carnet gratis. | Pexels, Getty Images Signature

Una altra de les coses que cal tenir en compte és que aquestes ajudes no estan disponibles per a tothom. Per aconseguir les bonificacions del govern espanyol has de complir una sèrie de requisits. D'altra banda, també canviaran depenent de la comunitat autònoma on hi resideixis.

El SEPE pot finançar el 100 % del cost del carnet

Són moltes les ocasions en què alguns llocs de treball requereixen comptar amb el carnet de conduir i el Ministeri de Treball n'és conscient. Per això, ha llançat diverses ajudes per contribuir a la igualtat d'oportunitats. No totes les persones, com dèiem, es poden pagar el carnet de conduir. Per aquest motiu, gràcies al SEPE hi ha la possibilitat d'obtenir-lo sense haver de pagar res.

Requisits per accedir a aquestes ajudes

Cal recordar que, per accedir a les ajudes del SEPE, has de complir certs requisits. En primer lloc, s'ha d'estar aturat i també donat d'alta com a demandant d'ocupació al SEPE. D'altra banda, segons la comunitat autònoma, es pot fixar una edat màxima. Sobretot, si hi ha una gran demanda per fer aquests cursos.

Pla detall d'una dona amb el carnet de conduir a la mà
Per accedir a les ajudes del SEPE has de complir certs requisits. | EFE

El curs no està sempre disponible

Una altra qüestió que has de tenir en compte és que aquest curs no està sempre disponible. Cada comunitat autònoma té la potestat d'obrir la convocatòria quan ho cregui oportú.

Per això, els interessats que compleixin els requisits han de preguntar a la seva oficina del SEPE corresponent. Així mateix, també és recomanable estar pendent dels cursos que s'hi programin.

En aquest sentit, el curs formatiu pot ser per al permís B, de cotxes; A, motos; i C, de camions. Depenent de la demanda de cadascun, la comunitat podrà programar un permís o un altre.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!