El president dels EUA, Donald Trump, positiu en covid-19, surt de la Casa Blanca amb mascareta per anar cap a l'hospital

Trump dona negatiu segons el seu metge: «Em sento molt poderós i faré petons a tothom»

Ho ha dit en un acte de campanya electoral a Florida

«Em sento molt poderós. Em posaré entre el públic. Em posaré i faré petons a tot el públic. Faré petons als nois i a les dones precioses». Són les paraules del president dels Estats Units, Donald Trump, en un acte electoral una setmana després de donar positiu per coronavirus. De fet, segons el metge de la Casa Blanca, Sean Coley, el president ha donat «negatiu en dies consecutius» i ja no és contagiós.

En un acte a Florida, amb molt poques mascaretes entre el públic, Trump ha demanat votar contra «l'esquerra radical» representada per Joe Biden. El president americà ha indicat que «ara diuen que sóc immune» i ha llençat un missatge molt clar a la ciutadania: «Em sento molt poderós». Tot seguit, ha promès un petó a tots els seguidors. «Em posaré entre el públic. Em posaré i faré petons a tot el públic. Faré petons als nois i a les dones precioses».

 

La Covid-19, un fet passat

En aquest acte de campanya electoral, el president dels Estats Units ha tractat la Covid-19 com un fet passat. Trump ha tret pit de la gestió de la crisi sanitària sota el seu mandat i ha recordat que s'espera que a finals d'any es fabriquin prop de 100 milions de vacunes. Malgrat tot, el virus ha provocat la mort de 215.000 vides al país.

En el seu discurs, Trump ha tornat a atacar el rival demòcrata, Joe Biden, que l'ha descrit com el «pitjor candidat a presidència de la història». D'altra banda, ha insistit a denunciar un suposat frau electoral pel vot per correu. Actualment, les enquestes donen un avantatge de 10 punts per a Biden, que aquest dilluns feia campanya a Ohio, un dels estats que al principi apostava per Trump però que ara s'ha tornat indecís.