Diverses persones de festa en una discoteca

L'oci nocturn topa contra la mateixa pedra: el TSJC denega l'obertura cautelar

La Fecasarm havia demanat la reobertura dels locals i el tancament de la restauració més enllà de les 0.30 hores

L'oci nocturn topa un altre cop amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). La patronal Fecasarm havia sol·licitat la reobertura dels establiments del sector de forma cautelar, arran d'un decret de la Generalitat vigent fins al 2 de setembre, però l'han denegat. 

La patronal, en concret, protestava contra el tancament de la restauració a dos quarts d'una de la matinada i el tancament dels locals musicals nocturns que no tinguin espais a l'aire lliure. En aquest últim cas, només es poden fer servir els espais interiors com a lloc de pas cap als espais exteriors o els lavabos, i no s'hi pot ballar ni adquirir consumicions.

Des del TSJC continuen sense estar d'acord amb la mesura. Els magistrats al·leguen que les mesures són la pròrroga de mesures anteriors, que les dades epidemiològiques no són bones i que si es reobrís el sector, estarien prejutjant la qüestió i donant-li la raó a la patronal abans d'arribar a judici.

Tot i que el període recorregut ja ha acabat, des del tribunal de justícia català s'ha tornat a donar la raó a la Generalitat de Catalunya.

No es podrà justificar mantenir tancat l'oci nocturn legal 

Tot i topar un cop i un altre contra una paret i mantenint la decisió de no reobrir l'oci nocturn, la patronal segueix insistint. El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, tot i això, s'ha mostrat satisfet per la resolució. Tot i no donar-los la raó. 

El motiu és perquè considera que la Generalitat de Catalunya ha admès que el tancament de l'oci nocturn legal, abocava molta gent als 'botellons'.

Aquest divendres hi haurà noves restriccions a Catalunya. S'aixecarà la limitació de reunions de més de deu persones. Moment en què Boadas creu que ja no es podrà justificar mantenir tancat l'oci nocturn legal. 

De la mateixa manera, tampoc es justifiquen les limitacions pel fet que la plantilla mèdica estiguin de vacances, creu. Per últim, la falta de vacunació a les franges d'edat més joves, segons Boadas, es reduiria pel fet de poder exigir el passaport Covid a la porta dels locals.