Imatge d'una terrassa de la ciutat de Barcelona durant la pandèmia del coronavirus

El TSJC descarta mesures cautelars i manté les restriccions als bars de Catalunya

Les mesures per frenar la Covid-19 segueixen ben presents

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha descartat aplicar les mesures cautelars reclamades per la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) davant el manteniment de les restriccions en la restauració el passat 5 de febrer. Segons l'auto del Tribunal aquest dimecres, al que ha tingut accés 'Europa Press' i que ha tingut un vot particular, la resolució impugnada «es limita a prorrogar, amb algunes excepcions» la suspensió de certes activitats aprovades el 22 de gener.

El text assegura que «ningú dubta [...] de la colossal i extraordinària rellevància» de la pandèmia i apunta que en la ponderació de béns i interessos no pot romandre aliena als efectes que ha provocat i al fet que els índexs actuals són desfavorables sobre l'evolució futura. En aquest sentit, l'auto apunta que l'afectació que podria tenir l'obertura sense limitacions de la restauració a l'interès públic, que és «d'una entitat indubtablement més gran que la dels interessos que invoquen els recurrents».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Vot particular

El vot particular a l'auto discrepa de la decisió de desestimar la mesura cautelar en estar en una situació on la incidència acumulada s'ha anat reduint «en les últimes dues setmanes» i que l'Rt se situava en el moment de la redacció per sota d'1 -aquest dimecres, l'indicador s'ha situat per sobre d'1, límit que marca la reducció o expansió de la pandèmia-.

Segons aquest vot, la resolució de la Generalitat no explica les raons dels horaris d'obertura de l'hostaleria ni el tancament de servei de bar de sales de concerts, cafè teatre o cafè concert.

Onzena impugnació de la Fecasarm

Aquesta ha estat l'onzena impugnació de la Fecasarm a les restriccions al sector de l'oci nocturn i la restauració. La patronal argumentava que «el virus no es transmet en funció de l'hora», i caldria que hi hagués hagut una «flexibilització» de les restriccions horàries a la restauració. De fet, la patronal demanava que, com a mínim, es permetés el servei de sopar en cap de setmana.

La Fecasarm defensava que no s'ha demostrat que la restricció horària de la restauració millori la situació epidemiològica, i recorda que el sector està patint un «dany irreparable». Segons la patronal, les restriccions són «desproporcionades i innecessàries» i en línia amb el dictamen del Tribunal Superior de Justícia Basc, el «dany no serà reparable si els locals tanquen definitivament».