El TSJC desestima adoptar mesures contra el tancament interior de bars i restaurants a Lleida

Ho havia sol·licitat la Federació d'Hostaleria de Lleida

Una persona preparant un cafè
El TSJC desestima adoptar mesures contra el tancament interior de bars i restaurants a Lleida | Unsplash | John Schnobrich

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat adoptar mesures cautelars contra el tancament interior de bars i restaurants a Lleida ciutat i en sis municipis del Baix Segre, tal com havia sol·licitat la Federació d'Hostaleria de Lleida. L'entitat va presentar aquesta setmana un recurs contenciós administratiu davant del TSJC contra les resolucions de la Generalitat del 30 i 31 de juliol on es prohibeix l'activitat a l'interior dels establiments de restauració en aquestes set poblacions del Segrià.

A la vegada, Hostaleria de Lleida va demanar l'adopció de mesures cautelaríssimes per tal, que mentre el TSJC no es pronunciï sobre el recurs, els bars i restaurants poguessin obrir l'interior dels locals.

Aforament limitat al 50%

Les mesures decretades el 30 i 31 de juliol, i ratificades aquest dimecres pel Procicat, especifiquen que els bars, cafeteries i restaurants de Lleida, Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d'Escarp continuen únicament amb autorització per servir consumicions i àpats a les seves terrasses, les quals poden ocupar-se només fins a un màxim del 50% del seu aforament i han de mantenir una separació mínima de 2 metres entre taules.

El Procicat manté el tancament interior de bars i restaurants a Lleida

Ahir mateix es feia públic que el tancament interior de bars i restaurants de Lleida i sis municipis del Baix Segre es manté. Així ho va decidir el Procicat després de la reunió, aquest dimecres, del comitè tècnic nacional en què es van analitzar les peticions dels alcaldes de Lleida, Alcarràs, Torres de Segre, Aitona, Seròs, Soses i la Granja d'Escarp, que en demanaven l'obertura.

Segons va explicar a l'ACN el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, la decisió s'ha pres tenint en compte que les dades indiquen que el risc de rebrot de coronavirus segueix encara «molt alt». Així, va concretar, mentre que de mitjana a Catalunya l'índex és de 160, a Lleida ciutat és de 325 i a la regió sanitària de Lleida de 381.

Farré va recordar també que es considera risc baix un 30 i alt un 100. Per tant, «estem gairebé quatre vegades per sobre del que es considera alt», deia, fent patent que «seguim estant en territori vermell».


Comentaris

envia el comentari