Alejandro Fernández i Daniel Serrano, president i secretari general del PP català.

El número 2 del PP català, investigat per agressió sexual a una companya de partit

Els fets s'haurien produït entre els anys 2015 i 2016

Escàndol judicial obert per al PP català a escassos dies que s'iniciï la campanya electoral per als comicis del 14 de febrer a Catalunya. Segons ha avançat aquest diumenge, 24 de gener, el diari 'El Mundo', el TSJC té oberta una investigació judicial sobre Daniel Serrano, secretari general del PP de Catalunya i, per tant, número 2 de la formació per darrere del seu líder i candidat a la Generalitat, Alejandro Fernández. Serrano també és diputat —per l'aforament del càrrec la investigació la porta directament el TSJC— i, de fet, és el candidat número 4 per Barcelona a la llista del PP per a les eleccions.

Acusat de lesions durant les relacions sexuals

La causa de la investigació del tribunal és un presumpte cas d'agressió sexual per part de Serrano a la secretària d'Igualtat del partit a Catalunya, que també és membre del Comitè Executiu de la formació. Segons revela el rotatiu, Serrano i la seva companya van mantenir una relació sentimental sense convivència i «amb relacions sexuals esporàdiques» entre els anys 2015 i 2016; una relació que tots dos van mantenir en secret.

Segons la denúncia, entre març i juny de 2016, Serrano hauria provocat lesions lleus a la dona, com ara hematomes, mentre mantenien relacions sexuals. El 13 de novembre de 2016, Serrano hauria forçat la seva companya de partit a mantenir «una relació de sexe violent i agressiu», sense que hi hagués «consentiment ni acord previ». Aquesta relació va provocar en la dona «hematomes i erosions» que ella va fotografiar i que van trigar diverses setmanes a curar-se-li. En aquesta ocasió, i també en les anteriors, la dona va demanar explicacions a Serrano sense que ell l'hi donés, sempre segons la versió de la víctima.

El mes de maig de 2017, aprofitant una reunió, la dona va tornar a demanar explicacions a Daniel Serrano, que llavors encara no era secretari general del PP català. Segons relata la denúncia, ell la va amenaçar amb fer-li «la vida impossible a nivell polític i professional» si el denunciava i va restar importància a les lesions i al seu comportament agressiu durant les relacions sexuals. Va dir a la dona que les fotografies de les lesions eren falses i que «soc advocat i he guanyat 600 casos com aquest».

Serrano ja ha declarat al TSJC i nega els fets

La dona denuncia que després d'aquesta reunió va patir 'bullying' dins del partit, que no era convocada a reunions on ho hauria d'haver estat a causa del seu càrrec orgànic i que, si no ho ha denunciat fins ara, ha estat per por a represàlies internes a la formació per part de Serrano: ara bé, la informació d''El Mundo' apunta que podrien aparèixer més casos. Serrano va declarar al TSJC a mitjan mes de desembre passat, va dir que les relacions sexuals amb la dona eren consentides i va negar qualsevol tipus de lesió. La investigació segueix oberta al tribunal.

Serrano ha assegurat a través d'un comunicat que els fets «són falsos» i que responen a «extorsió i xantatge». Un fet que s'ha fet públic «en plena campanya electoral» amb l'objectiu d'erosionar «la seva imatge». En aquest sentit, ha subratllat que «confia plenament en la justícia».