EL TSCJ admet que encara hi ha «riscos latents» d’atacs dels CDR

El dispositiu es va activar el passat febrer per defensar les seus judicials dels atacs dels CDR

Mossos d'Esquadra
Un operatiu conjunt de Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana de Barcelona i Policia Nacional va acabar amb 24 detinguts | CatalunyaDiari.cat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebaixat d'intensitat el dispositiu Toga, pel qual es va reclamar el febrer passat la protecció «presencial i permanent» de totes les seus judicials per part dels Mossos d'Esquadra.

En una comunicació firmada pel mateix president, Jesús Maria Barrientos, a partir d'ara, només es mantindrà el dispositiu a les seus del TSJC, el Palau de Justícia, i a la Ciutat de la Justícia a Barcelona. També es manté a les seus que han rebut dos o més atacs durant aquest temps. A la resta, la protecció policial passarà a ser «dinàmica» durant tot el dia, i complementada amb una protecció «estàtica» a intervals i durant els diferents torns de matí, tarda i nit.

El TSJC considera que encara hi ha «riscos latents»

Les seus judicials que mantindran el dispositiu són Balaguer, Berga, Cerdanyola del Vallès, Cervera, Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Martorell, Mollet del Vallès, Olot, Rubí, Sabadell, Sant Feliu de Guíxols, Santa Coloma de Farnés, Solsona, Tarragona, Tortosa, Valls, Vilanova i la Geltrú i Vic, així com les Audiències Provincials de Girona, Tarragona i Lleida.

El TSJC va ordenar aquesta protecció el 5 de febrer passat i ja l'havia modificat el 13 de maig i el 20 de setembre. Després de rebre els informes policials, el president del TSJC considera que encara hi ha «riscos latents» però recalca que cal aspirar a la «normalització» en la custòdia de seus judicials i per això ha decidit adaptar-lo en funció del «risc identificat» en cada moment i per a cada seu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari