Imatge d'un cambrer servint una taula en una terrassa de Sitges

Nou gir: Revés del TSJC a la reobertura definitiva de molts bars a Catalunya

La Justícia torna a dir ‘no’ a la reobertura de l’oci nocturn a Catalunya a les portes de la revetlla de Sant Joan

Les discoteques van de revés en revés a Catalunya. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat de nou el recurs presentat per les discoteques de Catalunya. En una petició emesa per la FECASARM, les discoteques i pubs nocturns exigien poder reobrir ja sense restriccions. El sector, tancat des de l’estiu de 2020, rep un nou revés. 

A més, el vaticini d’Alba Vergés, que va augurar una reobertura definitiva per Sant Joan, va camí de no arribar a bon port. Cal recordar que el Procicat ja té elaborat un pla per quan la justícia doni el ‘sí’ a la reobertura de l’oci nocturn. 

La patronal FECASARM ha explicat a ‘betevé’ que no descarta presentar un recurs en contra de la decisió judicial. Així mateix, també demanen reobrir per Sant Joan.

Les discoteques demanen reobrir ja

La Fecasarm ha demanat a la Generalitat que segueixi les passes de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. I porti així a l'Audiència Nacional les mesures imposades pel govern espanyol sobre la reobertura de l'oci nocturn. Que, recordem, permet l'activitat fins a la una de la matinada.

En un comunicat emès aquest dimarts, diuen que les mesures del Consejo Interterritorial del Sistema de Sanidad són «arbitràries i desproporcionades». Assenyalen també que "envaeixen les competències exclusives de la Generalitat" en matèria d'espectacles.

«Fora l'estat d'alarma, l'Estat no té competències per imposar restriccions», assegura la Fecasarm.

Tal com recorda l'associació, l'Audiència Nacional va suspendre aquest dilluns les restriccions als bars i locals d'oci nocturn de Madrid. Consideraven que les mesures presentaven «indicis d'il·legalitat». «Generen incertesa i inseguretat jurídica als empresaris afectats i als ciutadans», sostenen.

«Esperem, doncs, que la Generalitat faci el mateix i impugni i demani la suspensió de les restriccions a Catalunya». Clausuren mentre esperen, diuen, poder obrir per Sant Joan.