Pla general de l'interior del Bar Centro de Maldà, sense clients, pel tancament forçat per les restriccions contra la covid-19

El TSJC rebutja suspendre cautelarment el tancament de la restauració

Paral·lelament, la Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona instava aquest matí a la reobertura immediata

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat suspendre cautelarment el tancament de la restauració, tal com havia demanat la patronal Fecasarm. El tribunal argumenta que la resolució impugnada va entrar en vigor el 30 d'octubre amb una durada de 15 dies, i ha estat substituïda per una altra. Per tant, continua, «no té sentit l'adopció de mesures cautelars sobre una resolució que ha perdut vigència i ha deixat de produir efectes», segons la resolució.

La Federació catalana d'associacions d'activitats de restauració i musicals (Fecasarm) va qualificar ahir d'«inassumibles» les mesures que conté el pla d'obertura progressiva d'activitats que ha preparat el Govern davant la pandèmia de coronavirus.

Segons va informar ahir dimecres, 18 de novembre, en un comunicat, la federació va advertir que el pla d'obertura progressiva d'activitats als sectors de la restauració i l'oci nocturn deixarà pèrdues de més de 4.000 milions d'euros en nou setmanes.

Si a aquestes pèrdues se li sumen les acumulades en tots dos sectors des del 14 de març, «aquestes ja arribaran als 15.000 milions, dels quals 10.700 suportats per la restauració i 4.000 pel sector de l'oci nocturn, la qual cosa comportarà el tancament definitiu de milers de negocis», segons Fecasarm.

La patronal sosté que les restriccions previstes per la Generalitat, encara que es permetés obrir les activitats de restauració fins a les 21 hores, «són del tot inassumibles» tant per l'horari com pel tancament perimetral de cap de setmana.

Així mateix, va lamentar que el Govern «és totalment incapaç de garantir la supervivència de les empreses a les restriccions que els pretén imposar atès que les ajudes aprovades fins avui no cobreixen ni un 3% de les pèrdues de tots dos sectors».

Barcelona insta a la reobertura immediata del sector

La Comissió d'Economia i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona aprovava aquesta matí una proposició presentada pel grup municipal del Partit Popular amb què s'instava a la reobertura immediata de la restauració. ERC i Barcelona pel Canvi, per la seva banda, s'han abstingut en la votació.

El primer tinent d'Alcaldia de l'Ajuntament, Jaume Collboni, ha qualificat la decisió del segon tancament de la restauració per part la Generalitat de «poc transparent» i ha titllat les desavinences al vot afirmatiu del Govern del pla de la desescalada de «despropòsit».