Cadires apilades de la terrassa d'un bar

Ultimàtum del TSJC al Govern pel tancament de bars i restaurants

Fecasarm avisa que les pèrdues ja superaran aquest cap de setmana els 2.000 milions d’euros

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) dóna dos dies al Departament de Salut perquè es posicioni sobre la suspensió del tancament de la restauració, tal com ha demanat Fecasarm en un recurs contenciós-administratiu. El tribunal es declara finalment competent per resoldre sobre aquesta qüestió, davant dels dubtes sobre si havia d'inhibir-se en favor del Tribunal Suprem.

Les dues resolucions són de l'11 de novembre. El TSJC sí que va desestimar prèviament les mesures cautelaríssimes demanades per la patronal, és a dir, la suspensió immediata del tancament de bars i restaurants. Fecasarm demana al Govern la flexibilització de les restriccions i avisa que les pèrdues ja superaran aquest cap de setmana els 2.000 MEUR.

Catalunya mantindrà bars i restaurants tancats deu dies més

Per la seva banda, i a l’espera de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la comunitat ha decidit mantenir els bars i restaurants tancats almenys uns altres 10 dies. Així, i amb les restriccions del toc de queda ampliades també fins al 23 de novembre, Catalunya decideix mantenir l’hostaleria tancada per evitar nous rebrots.

Tot i això, la situació pot canviar en qüestió de dies si la situació millora al territori. D’aquesta manera, la Generalitat estudia que la pròrroga duri set dies en comptes de deu si la tendència de la pandèmia continua a la baixa. Tot i això, el Govern té dos dies de marge per justificar el tancament de restauració, hostaleria i les sales de joc davant el TSJC.

Antoni Trilla assegura que Catalunya no està preparada per reobrir l'hostaleria

Per ara, però, la possibilitat de reobrir és llunyana. En una entrevista a ‘Catalunya Ràdio’, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha assegurat que el nombre d’ingressos i l’ocupació a les UCI catalanes «encara és molt alta».

La «millor opció», assegura, seria obrir les terrasses abans que l’interior dels locals, però això només podria plantejar-se si baixen els contagiats i els ingressats greus als hospitals. Per altra banda, Antoni Trilla ha afirmat que deu dies –o dues setmanes- és el temps adequat per revisar les mesures, ja que en només una setmana no es podria donar prou marge per avaluar els resultats de les restriccions.