La Guàrdia Urbana vigila que el desallotjament de la platja de la Barceloneta

La justícia aclareix si s'ampliarà el toc de queda a 62 ciutats de Catalunya

El TSJC diu 'no' la petició del Govern i manté el toc de queda en 19 municipis

El TSJC ha tornat a dir 'no' al toc de queda. Tribunal Superior de Justícia de Catalunya torna a rebutjar el toc de queda, just després que el Govern tramités una petició per a un confinament per a 62 municipis. 

La justícia sosté que si acceptés la propsota del Govern «resultaria encara més innecesari i desproporcionat el toc de queda per aquests municipis». El Govern demanava aplicar-lo en municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència acumulada de més de 125 casos els darrers set dies. 

Un estiu d’allò més complicat

Han estat molts els Ajuntaments que aquest estiu han reclamat reinstaurar el toc de queda. I és que, segons deien, era una qüestió de vida o mort. Punts com Barcelona o la Costa Brava han vist com l’aixecament del toc de queda els suposava un autèntic terrabastall.

Festes fins a altíssimes hores de la matinada, botellots i enfrontaments amb la policia eren els protagonistes de cada nit. Davant aquesta problemàtica, els Ajuntaments catalans ho tenien clar: el toc de queda s’erigia com la solució.

De fet, el mateix conseller de Salut, Josep Maria Argimon, havia arribat a reconèixer que el toc de queda tenia un component social. «És una qüestió d’ordre públic», havia arribat a reconèixer un Argimon que identificava la limitació nocturna com «una necessitat».

El ‘no’ inicial de la justícia, una «vergonya»

Així ho catalogava, per exemple, l’alcalde d’Arenys de Munt, una de les poblacions més afectades per l’aixecament del toc de queda per part de la justícia. En declaracions a l'ACN, l'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Sànchez, va subratllar que al seu municipi hi ha 9.500 habitants i que «qualsevol petit brot fa saltar les alarmes i les estadístiques».

A parer seu, era «lamentable» la decisió del TSJC de no acceptar la pròrroga de les mesures anticovid. «No té sentit que en qüestions sanitàries decideixin els jutges», va criticar tot afegint que veia «raonable» la nova proposta del Govern.

L'alcalde d'Arenys de Munt assegurava aleshores que la proposta de la Generalitat d'ampliar el toc de queda en els municipis de més de 20.000 habitants amb una incidència superior a 125 casos sí que «tindrà una efectivitat real».