Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
TS

Tsunami Democràtic demana donatius després d'haver-se gastat gairebé 136.000 euros

El pagament es fa de forma anònima i sota un sistema molt segur

TS
Tsunami Democràtic demana donatius després d'haver-se gastat gairebé 136.000 euros | ACN

Des que va començar a estar actiu a principis d'octubre com a reacció a la sentència del procés, Tsunami Democràtic ha gastat gairebé 136.000 euros  en infraestructura audiovisual, tecnologia, seguretat, material de propaganda, caixa de resistència i serveis legals, entre d'altres. Ara, després de totes les despeses de les mobilitzacions, la plataforma  ha obert una web on, qui vulgui, pot aportar el seu granet de sorra fent un donatiu i col·laborant per a tenir més fons i preparar noves accions.

A través de les seves xarxes socials, Tsunami ha explicat que gràcies a l'ajuda de la gent, «donarà suport legal i cobertura antirepressiva i econòmica per al pagament de multes a qui ho necessiti per afrontar la reacció de les autoritats per les accions d'aquests dies».  Els donatius poden ser de 10, 25, 50 o 100 euros.

Des de la mateixa plataforma volen deixar clar, abans que facis el donatiu, que  la seva tasca «és voluntària», i que són «una xarxa de centenars de  persones de tot el món compromeses amb l'autodeterminació, la llibertat i els drets fonamentals»,  sobretot dels tèorics intents per identificar els seus impulsors. A més, expliquen que «tot i ser voluntaris i voluntàries, aquests donatius són necessaris perquè el manteniment de la seguretat, la tecnologia i les infraestructures de cada acció requereixen recursos econòmics directes», descartant que hi hagi cap cara coneguda darrere

Pagament segur tant per mòbil com per ordinador

Tsunami ha habilitat sistema de pagament «de forma totalment anònima»  a través de targeta bancària i asseguren que «el sistema que s'ha implementat és segur. S'utilitzen els sistemes de seguretat més avançats. Els donatius es poden fer amb la mateixa seguretat des d'un mòbil o des d'un ordinador». Això si, la plataforma destaca que «no demana cap suport ni comunica res per cap altre canal que els canals oficials de Telegram, Twitter o Instagram» i adverteix que ningú «faci cap donatiu que no sigui directament del link que surt d'aquests canals».

També et pot interessar...