El turisme rural titlla de «tancament encobert» el confinament municipal

Paral·lelament, el comerç de Lleida considera «terribles» les noves restriccions anunciades aquest dilluns

Pla obert d'una terrassa de Lleida amb pocs clients pel fred
El sector del turisme considera que el confinament municipal és «terrible» i que és en realitat «un tancament encobert» | Catalunya Diari

El sector del turisme rural considera que el confinament municipal, que s'aplicarà a Catalunya a partir de dijous, és en realitat «un tancament encobert». Així ho ha assegurat a l'ACN el president de la Confederació Catalana d'Agroturisme i Turisme Rural (Concatur), Ferran Puig, que és mostra més partidari «d'insistir en els protocols» que d'imposar «més restriccions».

La limitació de la mobilitat arriba al sector després d'haver assolit uns bons registres aquest Nadal i tindrà conseqüències diferents en funció del territori. Per a l'interior i les zones més costeres, indica Puig, coincideix amb l'arrencada de la temporada baixa. En canvi, els efectes seran més perjudicials per al turisme de muntanya i neu, en temporada alta.

El comerç lleidatà titlla les mesures de «terribles»

El comerç de Lleida considera «terribles» les noves restriccions anunciades aquest dilluns i que entraran en vigor el dia 7. El president de l'Eix Comercial de Lleida, Llorenç Gonzàlez, alerta que se'ls està «escanyant» i demana mesures que no afectin tant l'economia ni la salut mental d'empresaris i treballadors.

Gonzàlez no descarta que alguns comerços acabin tancant o acomiadant treballadors ja que després d'una campanya d'hivern dolenta, no podran recuperar part de les pèrdues amb la campanya de rebaixes. Amb aquests nous tancaments «no podrem facturar el que esperàvem, ni per pagar impostos ni sous», lamenta. Gonzàlez considera que el tancament és pitjor que el de la primera onada perquè els estan «obligant a tancar però sense ajudes».

Llorenç Gonzàlez critica que fa mesos que aguanten «els gerros d'aigua freda que els tiren cada 15 dies». Alerta que amb les restriccions molts comerciants no només no cobren sinó que estan perdent també fins a 15.000 euros cada mes. «Que els polítics no cobrin el sou i paguin 15.000 euros cada mes, com els empresaris, a veure com ho veuen», proposa.


Comentaris

envia el comentari