Un home assegut damunt del llit i mirant per la finestra

Sense menjar i deixat en un hostal de Madrid: el drama d'Arnaldo després de contagiar-se

Un turista denuncia l'abandonament que ha patit per part de les administracions

Arnaldo, un turista provinent de Galícia, feia una setmana que estava a Madrid quan va començar a patir alguns símptomes del coronavirus. Va ser precisament per aquest motiu que fins i tot abans de realitzar-se les proves, va decidir confinar-se i informar a l'hostal de Malasaña en el qual s'allotjava del que succeïa.

Per motius de seguretat, la dona que regenta l'establiment va decidir tancar el lloc i posar-se ella també en quarantena al costat de la seva filla a la mateixa pensió.

Arnaldo va aconseguir estar durant gairebé 20 dies aïllat gràcies a l'hospitalitat de la propietària de l'hostal que li va deixar quedar-se en l'establiment de manera altruista. No obstant això, ha volgut denunciar l'abandó que ha sofert per part de l'administració madrilenya.

L'home va sol·licitar una plaça en un hotel medicalitzat preparat precisament per a aquelles persones que han de confinar-se i que no resideixen en la capital espanyola, però mai va arribar. «La treballadora del centre social em va posar en llista d'espera de l'hotel, però hi havia molta demanda i no vaig poder entrar».


Encara que Madrid ha manifestat que el més probable és que hi hagi hagut un error administratiu, perquè ells defensen i afirmen que durant tot l'estiu hi ha hagut places a l'hotel Ayre —el designat per a aquests casos—, ell ha confirmat que fins ara no ha rebut «ni una crida de la Comunitat ni de l'Ajuntament».

Malalt, sense recursos i sense menjar

Però això no és tot, la situació va empitjorar notablement quan Arnaldo es va quedar sense recursos i sense menjar. Va contactar, llavors, amb la xarxa de suport veïnal 'Malasaña Acompaña', perquè li proporcionessin el que necessitava i van ser ells els que el van ajudar immediatament.

És «una imprudència temerària», expliquen des de la pròpia associació, perquè el que li han fet a aquest turista només demostra que hi ha una deixadesa de les administracions a la capital espanyola. «Va contactar amb nosaltres per a demanar-nos menjar. Està malalt i en un hostal d'on no l'han fet fora per la bona fe de la seva propietària», expliquen.

Ara, Arnaldo ja s'ha curat, però continua indignat amb tot el que ha passat, i per això ha volgut compartir-ho públicament perquè no torni a succeir. Però lamentablement aquesta situació ha suposat que es quedi sense recursos i no pot tornar a Galícia, per aquest motiu està buscant la manera de poder tornar-hi.