Imatge de Xavier Duran

TV3 diu adeu a un dels periodistes més reputats de la televisió: avalot de missatges

El conegut periodista feia més de trenta anys que era davant i darrere de les càmeres

TV3 s'acomiada d'un dels periodistes més prestigiosos de Catalunya. Sempre es fa difícil el moment de penjar les botes i haver de dir adeu al teu lloc de treball. D'igual manera que tampoc és gens fàcil haver-se d'acomiadar d'un company que fa molts anys que està treballant a la televisió pública catalana.

Els espectadors i companys ben segur que trobaran a faltar la seva important tasca, i més, tenint en compte que formava part de Televisió de Catalunya des de fa més de trenta anys. No parlem d'una altra persona que el químic, científic i periodista, Xavier Duran.

Abans de marxar, però una última tasca

Duran ha dedicat tota una vida a informar i a aparèixer, davant o darrere, les càmeres de TV3, per explicar tot el que passava en el seu entorn. Tota una vida que ara s'acaba perquè es jubila. L'autor de llibres imprescindibles en la matèria com "L'imperi de les dades" o "Els crims de la taula periòdica" li ha arribat l'hora de la jubilació.

Així mateix, ho publicava en el seu perfil de Twitter: «Tot arriba: m'acabo de jubilar de TV3, després de vora trenta-un anys treballant-hi. Ha estat una etapa extraordinària professionalment i humanament. La televisió ha canviat molt i, com veieu en les dues fotografies separades per tres dècades, jo també».

Marxa per la porta gran, deixant un últim treball a l'altura de la seva brillant carrera: «La meva darrera feina ha estat elaborar un '30 minuts' sobre la recerca a Catalunya i la captació i la retenció de talent científic. Suposo que s'emetrà cap a finals d'abril o al maig i ja n'informarem», afirmava el prestigiós periodista.

Un avalot de missatges d'acomiadament

L'estimat Xavier Duran ha recordat també el primer article divulgatiu sobre ciència que va publicar en el setmanari El Món l'any 1983. Però ell mateix afirma: «Deixo de remenar el sac de la nostàlgia. Vull donar les gràcies a totes les persones amb qui he treballat o amb qui he intercanviat coneixements i opinions valuoses. En 280 caràcters no hi caben. Així que em limito a enviar una forta abraçada a tothom».

Els missatges d'estima i d'acomiadament no han tardat a arribar. Moltes de les persones a les quals ha fet referència, molts d'ells col·legues de TV3, han omplert el perfil d'emotius i merescuts elogis. Tomàs Molina, Mireia Prats o Francesc Maurí, companys de la cadena catalana, li han desitjat el millor.

Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!