Imatge de Carlos Cuevas durant el rodatge

TV3 estrenarà el 2023 vuit sèries de ficció en català

La cadena pública catalana aposta per les sèries pròpies i amb col·laboracions diverses amb altres televisions i productores internacionals

La graella de TV3 està a punt i ja ha anunciat algunes novetats que podrem veure en els pròxims mesos. La cadena catalana estrenarà durant aquest any un total de vuit sèries de ficció en català.

El primer títol, 'Bojos per Molière', arribarà als catalans aquest 23 de gener. El drama, dels creadors de 'Merlí, compta amb un total de vuit episodis i està dirigida per Héctor Lozano i protagonitzada per Elisabet Casanovas. La sèrie, adreçada a un públic jove i adult, serà una de les vuit ficcions en català que la televisió pública catalana estrenarà el 2023.

Alguns dels títols compten amb col·laboracions molt especials

'Cites Barcelona' i 'Operació marea negra', ambdues amb col·laboració d'Amazon Prime, compondran el mosaic d'estrenes. Per una altra banda, la comèdia dramàtica 'La mirada de la Fiona', 'Mòpies', la primera coproducció conjunta dels canals públics IB3, À Punt i TV3 i el thriller polític 'Sicília sense morts', formaran part de les noves incorporacions. Tancarà la col·lecció 'Els hereus de la terra', un drama històric de continuació de 'La catedral del mar'

Tots els continguts es publicaran tant a la graella televisiva com a la plataforma digital. A més de totes aquestes noves sèries, s'hi sumen vint-i-dues produccions alienes doblades al català que també passaran per la televisió.

L'any passat només es van estrenar dues produccions pròpies. L'aposta per aquesta trentena de sèries de ficció compta amb un pressupost de 3,4 milions d'euros per a les pròpies i de 3,3 milions per a les alienes, doblatges a banda. En paral·lel, hi ha 11 produccions en fase desenvolupament que es preveuen estrenar a partir del 2024, amb una partida d'11,4 milions d'euros.

Un any de transició per TV3

La direcció de TV3 fixa el 2023 com un any de transició per a la producció de ficció, amb l'objectiu de negociar amb plataformes i televisions públiques i privades per tirar endavant nous projectes que es puguin emetre per la televisió lineal i l'aplicació digital.

Segons Rosa Romà, presidenta de la CCMA, ha assegurat que el 2023 serà «l'any de les sèries a TV3» amb la finalitat que la televisió pública sigui una plataforma de continguts «de referència en català», arribant a nous públics anar-los a buscar a l'entorn digital.

Per aconseguir-ho, però, TV3 ha hagut d'acomodar-se a un model que ha canviat i obliga a explorar noves fórmules de col·laboració per l'augment dels costos de producció i un canvi en el consum, segons el director de televisió catalana, Sígfrid Gras. En aquest sentit, TV3 entra al mercat de les sèries a través de col·laboracions amb altres OTT i televisions. «Som forts i no som competència. És un guanyar-guanyar per totes dues parts», ha assegurat.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp