Imatge d'un plató de televisió

TV3 pren una dràstica decisió i es carrega un dels seus programes

La cadena catalana realitzarà una sèrie de canvis en les pròximes setmanes per millorar les audiències

TV3 no s'ho ha pensat dues vegades i ha pres una dràstica decisió en la seva graella de programació. La baixa audiència que estava aconseguint la televisió pública catalana en la franja de màxima audiència després del 'Telenotícies Vespre' ha començat a preocupar els actuals directius. La gran aposta per aquesta temporada, la sèrie 'Bojos per Molière' no ha obtingut repetir l'èxit de 'Merlí' i s'ha conformat amb una quota de pantalla d'entre el nou i deu per cent.

És per aquest motiu que els dirigents de la cadena no s'han quedat de braços plegats i han començat a reajustar la graella per tal d'assolir millors audiències. Un altre problema que té la cadena és la greu caiguda d'audiència en les nits de dimecres. Han passat del 25% de l'aclamat 'Joc de Cartes' de Marc Ribas al 7% d''Una de les nostres' i entre el 2-3% d''El negre de Banyoles'.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS totes les notícies de TV3 al WhatsApp!

Les audiències han caigut de manera generalitzada a TV3

Aquestes dades no venen soles. També preocupa les modestes xifres d''Els matins' amb Ariadna Oltra i del 'Planta Baixa' d'Agnès Marquès que no sumen espectadors en les darreres setmanes. A tot això se li suma el fracàs del nou 'Zona Franca' amb Danae Boronat amb una quota d'entre l'1,7 i el 6,6%, ja que no auguren una tendència gaire esperançadora.

Malgrat això, TV3 ha aconseguit retenir el lideratge de forma destacada gràcies als programes de sempre. L'èxit absolut de totes les edicions dels 'Telenotícies' fa que cada dia es dispari la quota de la cadena catalana.

La televisió de Catalunya ja ha començat a fer moviments

Per tal de capgirar aquesta angoixosa situació, la cadena ja ha fet els primers moviments. Així, aquests dimecres, vuit de març, Dia de la Dona, ja no s'emetrà 'El negre de Banyoles', després que el darrer episodi fes un pèssim 2,5%. En el seu lloc s'emetran els dos darrers episodis d''Una de les nostres', el programa sobre figures del món de l'esport femení.

A partir del quinze de març, 'La gran pel·lícula' s'emetrà cada dimecres. També a partir d'aquest divendres, deu de març, arribarà la gran estrena de la temporada amb la primera gala d''Eufòria', i el diumenge a la nit, després del '30 Minuts', es dirà adeu a la sèrie danesa 'Hotel Voramar', que emetrà el seu capítol final, havent aconseguit el beneplàcit de l'audiència cada setmana. Al seu lloc, TV3 emetrà la sèrie italiana 'L'amica geniale'.

Arribarà un estimat programa de la cadena

Un dels altres canvis arribarà en les pròximes setmanes i afectarà de ple les nits del dilluns. Amb l'emissió del darrer episodi de 'Bojos per Molière' el dilluns tretze de març, es donarà pas a partir del dilluns vint de març, a un dels programes de més èxit com és 'Crims' de Carles Porta. 

Un dels programes de més èxit de la cadena catalana tornarà a TV3 uns minuts passades les deu de la nit amb nous episodis. El primer cas que tractarà el programa de true crime serà el de Jordi Comas. Uns fets que van tenir lloc la nit del diumenge, divuit de novembre del 2012, a Platja d'Aro, quan tres encaputxats van entrar a robar a casa del president de la patronal dels empresaris de Girona, i la seva dona, Carme Hospital, mentre es preparaven per mirar un debat electoral.

Carles Porta
La nova temporada de 'Crims' arribarà a fins de març. | TV3

Al Jordi Comas l'acaben matant de manera violenta. La Carme aconsegueix sobreviure i, en aquest capítol, ens explicarà en primera persona i al lloc dels fets com va viure aquella nit freda que li va canviar la vida per sempre. A les onze de la nit, es mantindrà l'estratègia de reemetre un altre episodi de 'Crims', per donar pas deu minuts abans de la mitjanit al 'Zona Franca' de Danae Boronat.