UATAE Catalunya demana al Govern que augmenti les ajudes de restauradors i comerciants

L'associació d'autònoms veu «manifestament insuficient» el paquet d'ajudes de 40 milions d'euros anunciat per Pere Aragonès

Imatge de l'interior d'un restaurant
UATAE Catalunya demana al Govern que augmenti les ajudes de restauradors i comerciants | Pexels

La Unió d'Autònoms UATAE Catalunya ha demanat al Govern que augmenti les ajudes als autònoms amb negocis en els sectors de la restauració, l'hostaleria i el comerç afectats per les restriccions de l'activitat que s'han traduït en el tancament de bars i restaurants durant dues setmanes i la limitació de l'aforament en comerços i altres activitats. 

Concretament, l'entitat ha reclamat que en la reunió d'aquest dimarts el Govern adopti mesures perquè ajudi a pagar el lloguer dels locals i faci d'intermediari amb els bancs perquè s'apliqui una moratòria general d'entre 6 i 18 mesos en els préstecs, 'rentings' i 'leasings' lligats a la seva activitat professional, com la maquinària, el vehicle o la llicència d'activitat.

El Govern reduirà els lloguers dels locals comercials

De fet, tal com ha avançat l'ACN, el Govern reduirà a la meitat els lloguers dels locals comercials tancats forçosament per la pandèmia en cas que arrendatari i propietari no es posin d'acord en altres modificacions.

El decret, que l'executiu català aprovarà aquest dimarts al consell de Govern, preveu que els llogaters puguin demanar canvis «raonables» en les condicions del contracte però que, si no hi ha acord a través de la negociació, es forci la reducció al 50% del lloguer mentre duri la suspensió total de l'activitat o la reducció proporcional en cas de restriccions parcials.

El paquet d'ajudes és «insuficient» per a l'associació

D'altra banda, l'associació d'autònoms veu «manifestament insuficient» el paquet d'ajudes de 40 milions d'euros anunciat pel vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, ja que suposa «poc més del 5%» de les pèrdues calculades en el sector, que Pimec estima que superin els 780 milions d'euros.

El TSJC manté el tancament de bars i restaurants a Catalunya

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat les mesures cautelaríssimes que han sol·licitat diverses patronals per revocar la resolució del Govern que ordena el tancament de bars i restaurants durant 15 dies per contenir el coronavirus.

Les patronals que havien presentat el recurs contra la resolució són la Federació catalana d'associacions d'activitats de restauració i musicals (Fecasarm), el Gremi de Restauració de Barcelona, l'Associació nacional de professionals i autònoms de teràpies naturals (Cofenat) i l'Associació nacional d'empresaris de màquines recreatives (Andemar Catalunya), que sol·licitaven mesures cautelaríssimes.


Comentaris

envia el comentari