Espanya està vivint la sisena onada del coronavirus, provocada clarament per la seva nova variant òmicron. Els contagis es disparen i trenquen xifres de rècord, cosa que ha fet que fem un pas enrere en el nostre objectiu de tornar a la normalitat, o almenys intentar-ho.
Després dels múltiples comunicats de les autoritats en el propòsit de tractar la malaltia amb menys importància, com si fos una grip comuna, les UCI s'han manifestat. Tot i que l'arribada de la vacuna ha provocat una gran davallada del nombre d'hospitalitzacions i morts, els centres no creuen oportú gripalitzar el virus.
Les injeccions han marcat clarament una diferència als hospitals entre un infectat que ha rebut el vaccí i un que no s'ha vacunat. En el segon cas, els antivacunes estan sent greument afectats per culpa de la sisena onada.
Una punxada pot salvar milions de vides
Espanya és un dels països amb més vacunats a tot el món, amb més del 90% de la població. Tot i això, encara preocupen els ingressos urgents als centres hospitalaris, que no donen l'abast amb els positius que han d'atendre diàriament.
I és que la situació ja és desesperant. Per això, els sanitaris insisteixen constantment a la minoria que falta perquè es vacunin contra el coronavirus que ho facin. Els professionals es preocupen pel benestar general, ja que la majoria de persones ingressades a l'UCI no s'han vacunat i el seu risc a morir augmenta sense la dosi.
El procés de vacunació ajuda a prevenir els símptomes contra el coronavirus, minimitzant-los tot el possible, així com evitant el risc de mort.
La sanitat ha explotat
L'encarregat de demostrar mitjançant proves la perillositat de contagiar-se sense tenir cap vacuna ha estat un pneumòleg de l'hospital madrileny que treballava «de guàrdia». A través de les seves xarxes socials, ha compartit les radiografies dels pulmons de quatre pacients diferents, tots positius i antivacunes.
Les fotografies han anat acompanyades del text «els quatre sense vacunar, tots quatre a l'UCI». Entén que vacunar-se o no és decisió de cadascú, però han de ser conscients que la seva vida corre un perill greu. «Respecte, llibertat individual, dret a decidir i tot això, però els no vacunats no sou conscients de com us esteu jugant la vida», ha lamentat.
De fet, el metge ha estat un dels primers que ha temut per l'amenaça del coronavirus a la població mundial. Ja fa uns dos anys que va alertar de la perillositat del virus, i que estava encertat.
Abans del decret de l'estat d'alarma i el confinament, el facultatiu ja tenia el pressentiment que la malaltia no quedaria oblidada.
Si tots diuen el mateix, per alguna cosa serà...
L'opinió del pneumòleg ha estat sens dubte compartida per tot el sector sanitari. De fet sempre s'han mostrat partícips de dir que la vacuna contra el coronavirus és la solució per intentar desprendre'ns del virus que ens turmenta durant dos llargs anys.
I és que la millora gràcies a la injecció és més que notable. És cert que el nombre de contagis a la sisena onada ha pujat dràsticament per òmicron, però la majoria de casos que es presenten són de persones asimptomàtiques. A més, el nombre d'ingressos als hospitals i les UCI cada cop són menys i la taxa de mortalitat ha baixat considerablement.
Tot això si parlem de la pauta completa. Pel que fa a la dosi de reforç, els professionals han presentat una varietat d'opinions. Molts consideren que no tindrà un gran efecte i que seria una gran pèrdua de subministraments i de temps.