YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

La UE recomana demanar una PCR negativa als viatgers procedents de tercers països

Els viatgers hauran de fer quarantena i fer-se un test a l'arribada si venen d'un país amb una variant de la Covid-19

Pla general d'una taulell de facturació d'equipatge de l'Aeroport del Prat amb pocs passatgers
Pla general d'un taulell de facturació d'equipatge de l'Aeroport del Prat amb pocs passatgers. | ACN

Els estats de la Unió Europea (UE) han acordat aquest dimarts actualitzar les recomanacions que s'apliquen als viatgers procedents de tercers països. El text recomana demanar una prova PCR negativa feta 72 hores abans del desplaçament a tots els viatgers d'aquests països, tant si viatgen per una raó essencial o no. A més, recomanen que facin quarantena i que es faci rastreig dels contactes durant 14 dies, així com tests addicionals durant aquest període si cal.

Així mateix, en cas de viatgers que venen d'una zona on alguna de les variants del coronavirus suposa una «preocupació», la normativa especifica que «s'haurà d'imposar una quarantena i tests addicionals després de l'arribada». Per al personal de transport i els treballadors fronterers, els 27 recomanen «no exigir més que un test ràpid d'antígens negatiu a l'arribada».

Aquest acord arriba el mateix dia que el govern espanyol ha decidit restringir els vols amb el Brasil i Sud-àfrica per evitar l'expansió de les dues noves soques del coronavirus. Aquestes restriccions, que afecten també els bucs de passatgers i tenen una durada inicial de 15 dies, se sumen a les establertes sobre els vols directes amb el Regne Unit per la soca britànica. La mesura entrarà en vigor aquest dimecres i no afecta els residents a Espanya o d'Andorra que retornen d'aquests països, ni tampoc els passatgers que es troben en trànsit cap a tercers països.

Els 27 desaconsellen els viatges no essencials a la UE

La Unió Europea desaconsella els viatges no essencials a gran part del bloc per la tercera onada de la pandèmia. Els 27 estats membre de la UE van aprovar aquest dilluns la creació una nova àrea d'alt risc de «vermell fosc» per a les regions amb una incidència superior als 500 casos, tal com proposava la Comissió Europea. Si bé l'executiu europeu pretenia desaconsellar els desplaçaments innecessaris a les zones d'alt risc, finalment els 27 han acordat estendre aquesta recomanació també a les zones vermelles amb una incidència superior als 150 casos per cada 100.000 habitants. És a dir, a gairebé tot el territori de la UE.

D'altra banda, es demana als estats que reclamin una PCR i una quarantena a tots els viatgers que arribin de zones de màxim risc. De totes maneres, resta en mans de cada estat decidir les mesures concretes per dissuadir els viatges. Pel que fa a les regions transfrontereres, aquestes haurien d'estar exemptes de les noves restriccions de viatges, segons la recomanació europea. En concret, no s'hauria d'exigir una quarantena a les persones que travessin una frontera per feina o motius familiars. A més, la freqüència dels tests requerits hauria de ser «proporcionada».


Comentaris

envia el comentari