CaixaBank ha emès una advertència important als seus clients sobre una nova modalitat d'estafa que està circulant. Es tracta de l'anomenada estafa del "fals gestor".
Aquesta estafa cada vegada és més sofisticada. I consisteix que els delinqüents es fan passar per gestors del banc a través de trucades telefòniques, missatges SMS o correus electrònics.
D'aquesta manera, fan servir tàctiques d'urgència per obtenir informació confidencial dels clients. L'entitat ha instat tots els usuaris a mantenir-se alerta i a no caure a la trampa d'aquests estafadors.
CaixaBank alerta de l'estafa del fals gestor
L'estafa del fals gestor és un frau que ha anat guanyant popularitat. Especialment en èpoques com les vacances, quan els clients estan més relaxats i menys atents a possibles amenaces.
Els estafadors contacten les víctimes fent-se passar per gestors del banc. I al·leguen una situació d'emergència amb el compte bancari, com ara un càrrec sospitós o una activitat no autoritzada.
Fent servir un to urgent i convincent, els estafadors intenten crear una sensació d'urgència que empenta la víctima a actuar ràpidament sense pensar gaire. Sovint demanaran a la víctima que proporcioni informació sensible, com ara contrasenyes, claus bancàries i altres dades confidencials. Tot sota la falsa premissa de resoldre la suposada emergència.
El que fa aquesta estafa perillosa és que els estafadors de vegades aconsegueixen trucar des de números de telèfon que coincideixen amb els del banc. Cosa que afegeix un nivell de credibilitat a la seva història.
Tot i això, CaixaBank ha estat clar i ha advertit que “mai sol·licitaran informació com contrasenyes o claus secretes, a través de canals no segurs com trucades telefòniques, correus electrònics o missatges de text”.
Com reconèixer un fals gestor de CaixaBank
Per protegir-te d'aquesta estafa, és crucial saber reconèixer els senyals d'advertiment i com actuar si et trobes en aquesta situació. Si algú et contacta demanant-te contrasenyes, claus bancàries o altra informació personal, és un senyal clar d'alerta. Cap banc legítim, inclòs CaixaBank, no demanarà aquestes dades a través de canals no segurs.
Els estafadors solen fer servir tàctiques d'urgència per pressionar les víctimes. Frases com “necessitem la seva informació ara mateix per evitar un problema més gran” són comunes en aquests fraus. Pren-te el teu temps i verifica la informació abans d'actuar.
Si reps una sol·licitud a través d'un SMS, correu electrònic o una trucada telefònica inesperada, sospita. Verifica sempre l'autenticitat del contacte mitjançant els canals oficials del banc.
Tot i que els estafadors poden falsificar números de telèfon, és important recordar que el número visible a la pantalla no garanteix l'autenticitat del contacte. Davant el menor dubte, penja i truca directament al banc fent servir un número oficial.