Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una noia traient bitllets d'un caixer automàtic al costat d'una imatge de bitllets

Última oportunitat per aconseguir el xec de 400 € que regala el govern espanyol

Encara queden uns dies per sol·licitar aquesta ajuda

Queden uns quants dies perquè finalitzi el termini de sol·licitud del xec de 400 euros que concedeix el Govern espanyol. Aquesta ajuda està destinada a un sector concret de la població i de moment ja l'han reclamat prop de 200.000 persones.

Es tracta del Bo Cultural Jove, al qual tindran accés aquells que compleixin a majoria d'edat al llarg del 2023. Per la seva banda, els més endarrerits encara disposen de temps per presentar les seves peticions, encara que tampoc  es recomana deixar-ho tot per a última hora. Ja se sap que sempre pot passar alguna incidència tècnica o que ens falti algun tipus de document.

La convocatòria de sol·licitud es va obrir a principis d'estiu i es mantindrà activa fins al 30 de setembre. Aquesta ajuda va sorgir per part de l'Executiu amb la intenció de fomentar entre el públic més jove el consum de productes culturals. Per això se'ls facilitarà una targeta prepagament de forma física que també podran portar al telèfon mòbil.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

En què puc gastar els diners?

Aquests 400 euros que ingressin els podran destinar al cinema, teatre, concerts o festivals. Però també per a l'adquisició de productes digitals o en suport físic com ara llibres.

Muntatge d´un fons de feixos variats de bitllets d´euro i una noia sorpresa amb la boca oberta
Els 400 euros els podran utilitzar en activitats culturals o en productes com a llibres | Getty Images, Viktor Gladkov

Per optar a aquest xec caldrà que es formalitzi la sol·licitud a través de la pàgina web habilitada pel Ministeri. Tot i això, aquells que no disposin d'accés a dispositius electrònics podran efectuar el tràmit a les oficines de Correus.

Els beneficiaris per aquesta promoció tindran l'opció de consultar el saldo, aportar els tiquets o comprovar el temps que els resta. Per a això, només han de prémer a la pàgina sobre la pestanya 'Nascuts al 2004 - Beneficiaris 2022'.

Al contrari del que passa amb moltes de les ajudes que concedeix el govern, en aquest cas no hi influiran les rendes. A més, els requisits per gaudir aquest xec són mínims. Només demanaran que es compleixin 18 anys durant el 2023, que es compti amb residència legal al país o siguin sol·licitants d'asil.

Com demanar el xec de 400 euros?

El procediment de sol·licitud s'ha de fer a través del web. Prèviament caldrà crear un compte en què serà necessari «verificar-la a través del teu correu electrònic», ja que si no «no es podrà seguir», detallen a la pàgina.

Cal aclarir que hi ha dues maneres diferents per enviar la petició del xec, publica el portal Noticias Trabajo. Tot dependrà de si ja s'ha arribat a la majoria d'edat o no. En qualsevol cas, per identificar-se resultarà essencial fer-ho mitjançant Cl@veu o certificat digital.

En cas que el jove interessat hagi arribat als 18 tindrà la possibilitat de reclamar-la per mitjà de les dues vies esmentades. Tot i això, proposen que es realitzi amb «Cl@ve amb registre bàsic, que pots sol·licitar i obtenir per videotrucada».

Per la seva banda, els que arribin a la majoria d'edat entre l'octubre i el desembre del 2023 hauran de maniobrar d'una altra manera. Els recomanen fer-ho a través del sistema Cl@ve amb registre avançat. Per això caldrà demanar-ho de manera presencial, recull aquest portal.

Muntatge dun ordinador portàtil i una rodona amb el començament del link duna pàgina web
Es recomana fer el tràmit a través del portal digital | Pexels, Getty Images Signature

Es pot donar el cas que la petició la faci un adult en nom del jove. Si és així, se l'exigirà que adjunti un document de representació en format PDF. Aclareixen, a més a més, que el Llibre de Família «no és un document vàlid per acreditar la representació».

Per comoditat i senzillesa possiblement interessarà més tenir la targeta prepagament habilitada al mòbil. Així que, en aquest cas, cal que el telèfon compti amb tecnologia NFC. Això sí, únicament estarà disponible al número de telèfon del sol·licitant.

Llavors, si aquest any fas 18 anys, no perdis l'oportunitat de cobrar una ajuda de 400 euros. Recorda que aquesta quantitat només es podrà gastar en activitats i productes culturals.