Els únics espanyols que pagaran més impostos el pròxim 2021

Els socis de govern han arribat a un acord sobre la reforma fiscal

Imatge d'arxiu d'unes monedes
Els socis de govern han arribat a un acord sobre la reforma fiscal  | Pixabay

Han passat quinze dies des que es van iniciar les negociacions entre els socis de govern sobre un document base en què negociar els pressupostos generals de l'estat amb la resta de grups parlamentaris, i sembla que ja han arribat a un acord sobre com ha de quedar la reforma fiscal limitada que es farà.

En un principi, es mantindrà una única pujada dels impostos de totes les que es figuraven en l'acord de coalició i, per tant, han quedat descartats l'augment de l'impost de Societat o la creació d'un sobre la riquesa, segons han informat fonts properes de María Jesús Montero y Nacho Álvarez, ministra d'Hisenda i el secretari d'estat de Drets Socials.

Dues setmanes de constants discussions en les quals Montero ha defensat que la situació que hi ha actualment amb la crisi sanitària no s'aconsella la pujada d'impostos i que l'acord entre ells s'ha d'adaptar per deixar la reforma fiscal dels pròxims anys.

Per la seva part, Álvarez ha indicat que almenys s'havia d'apujar un impost, com «gest» polític que dona suport a la justícia fiscal que propugna el govern de coalició. Malgrat que sembli que ja s'ha arribat a un acord, encara no s'ha tancat la negociació. Això sí, s'espera que s'acabi ben aviat i que els encarregats de presentar-la siguin Pedro Sánchez i Pablo Iglesias la propera setmana.

Qui són els afectats?

Així, segons algunes fonts, la solució que haurien trobat els socis de govern ha estat modificar l'IRFP. Per aquells contribuents amb rendes superiors als 130.000 euros anuals, s'incrementarà dos punts els tipus impositius i quatre punts pels qui excedeixin els 300.000.

Encara es desconeix quin serà l'impost que incrementaran, però sí que se sap quin serà el que no es tocarà: el de Societats ha quedat descartat, degut al moment de grans febleses i dificultats que estan travessant les empreses a causa de la crisi sanitària. També han deixat a un costat els impostos verds.

D'aquesta manera, el govern ha deixat clar que les classes mitjanes no es veuran afectades per la pujada dels impostos i tampoc ho faran els autònoms i les pymes, els quals estan més a prop de veure una baixa d'impostos que no pas un increment.


Comentaris

envia el comentari