L'aula B5 de la Facultat de Matemàtiques i Informàtica de la UB

Els universitaris de Catalunya tornaran al 100% de la presencialitat

Argimon diu que la resta d'aforaments s'ampliaran un 10% la setmana vinent i podrien arribar al màxim en dues setmanes

L'evolució de la pandèmia favorable està accelerant decisions al Govern català. El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha fet una compareixença al Parlament on ha donat detalls de noves mesures. També ha aprofitat per llençar una advertència per «no abaixar la guàrdia» perquè la pandèmia no ha acabat.

Les diferents restriccions que s'han anat canviant ho han fet al ritme que anava avançant la pandèmia. Ara ha estat el torn de les universitats catalanes, les quals encara no estaven funcionant amb la presencialitat completa.

En aquest sentit, Argimon ha dit que els alumnes recuperaran el 100% de la presencialitat la setmana vinent. Actualment, els centres estan al 70% de presencialitat i, aquest dimarts, el Govern ja apuntava que es treballava per ampliar-ho pròximament.

El conseller de Salut ha concretat que aquesta mesura s'implantarà la setmana vinent. Una recuperació que, tal com ha apuntat, és un deute amb els estudiants.

D'altra banda, el conseller ha explicat també que es començaran a incrementar els aforaments en la resta d'espais un 10%. El conseller ha augurat que si les xifres de la covid «segueixen igual» es podria arribar al 100% d'aforament «en dues setmanes».
 

Més de 200 grups escolars confinats

La recuperació de la presencialitat a les universitats era una mesura esperada pels estudiants. A més, les dades del Departament de Salut en grups confinats per la Covid-19 en centres educatius són positives.

En l'últim balanç que han presentat —dimecres 6 d'octubre— hi ha 228 grups escolars confinats per Covid-19 a Catalunya. En total, només representen el 0,32% dels aproximadament 72.000 totals que hi ha arreu del territori.

Aquestes dades inclouen, actualment, un total de 6.921 persones confinades. Una xifra que es desglossa en 6.585 alumnes, 324 docents i personal d'administració i serveis (PAS) i 12 de personal extern.

Pel que fa al nombre de positius que hi ha hagut des de l'inici escolar ha augmentat. En els últims deu dies s'han registrat 1.010 positius i ja se n'acumulen 5.757 en total. Tot això entre alumnes, docents, PAS o personal extern.

En tot el sistema escolar català, hi ha 149 centres amb algun grup confinat. Una xifra que significa el 2,92% dels 5.105 centres educatius que hi ha a Catalunya.