Tots els usos i secrets del quars rosa

Treu el màxim profit d'aquesta poderosa pedra

Una de les pedres màgiques amb més poders és el quars, que igualment és una de les que consta de més popularitat. Fa 20 anys, de fet, van guanyar molta fama uns braçalets que constaven de quars als extrems, i les persones que en duien afirmaven que energèticament es trobaven molt millor.

Significat del quars rosa dins de la gemmologia

Hi ha classes de quars molt diferents, i en cas que tinguem alguna noció de gemmologia podrem constatar que es tracta d'una pedra formada per sílice, sorra i aigua i que n'hi ha de varietats molt diverses com ara el quars blau, el blanc, el fumat, el transparent o el rosa, que serà el que centrarà la nostra atenció.

Pel que fa al quars rosa, cal remarcar que el Brasil és el seu país productor més rellevant, i les troballes més antigues de quars rosa daten de fa més de set mil·lennis a l'actual Iraq, que aleshores era la Mesopotàmia. Des d'aquest moment, l'hem pogut observar en diferents civilitzacions, en forma de penjolls, arracades, figures tallades, armes o eines.

Virtuts medicinals del quars rosa i utilitat dins de la gemmoteràpia

Abans hem parlat de la remarcable força curativa del quars, i pel que fa al quars rosa resulta destacable el fet que des de l'antiguitat s'utilitza en connexió amb la gemmoteràpia —la teràpia amb pedres. De fet, el quars rosa era emprat a l'antic Egipte dins dels productes cosmètics, perquè disposa de virtuts purificadores i calmants. A més, a Roma i a Grècia el quars rosa era otorgat a la deessa de l'amor, perquè en teoria aquesta pedra representa la unió de la sang d'Adonis i d'Afrodita, la seva enamorada.

Avui en dia, el quars rosa resulta molt interessant dins de la gemmoteràpia per a la fibromiàlgia i per al mal de cap; ajuda a afavorir la circulació, a mitigar les cremades, a la conciliació del son i, fins i tot, serveix per combatre el somnambulisme. Des d'un punt de vista psíquic, contribueix a alleujar el mal d'amor i fomenta l'empatia, la pau i la calma, a banda de ser molt útil per tal de lluitar contra la gelosia.

Per tal de gaudir dels beneficis dels poders que té, podem optar per submergir el quars rosa a l'interior dels olis de massatges, com ara l'oli de calèndula. De la mateixa manera, seria interessant col·locar una mica de quars en diverses habitacions de la casa, i al dormitori resulta molt adequat per dormir millor, gràcies a les energies relaxants que té: només n'haurem de col·locar ben a prop del llit o bé a sota del coixí. Igualment, el podem dur amb nosaltres per mitjà d'arracades o penjolls, o dins de la butxaca posar-nos-en una làmina.

Relació entre els txakres i el quars rosa

De manera ben natural, el quars rosa es vincula amb el txakra del cor, que és el quart  i se situa al bell mig del pit de les persones. Aquest txakra, de fet, engloba els pits, el plexe cardíac, els pulmons, el cor i la glàndula tim. En cas que vulguem aprofitar els beneficis del quars rosa, una opció és situar la pedra màgica en aquest nivell per tal de treure més suc de les propietats calmants que té.

Aquesta pedra no només simbolitza l'amor de tothom: també és un símbol de la tendresa. Ens ajuda a estovar prou els cors, i té una gran influència en les alegries i els plaers vinculats a l'amor. A través de la seva acció màgica, els dolors del cor acaben desapareixent.

De quina manera es pot netejar el quars rosa?

En cas que disposem d'un quars rosa que pensem que ha assimilat males energies i que tinguem ganes de fer-li una neteja, ho podem fer de maneres diferents. Una d'elles és col·locant les pedres màgiques sota un raig d'aigua, i mentre cau el líquid visualitzar de quina manera les vibracions més negatives en marxen.

Igualment, també podem fer una neteja del nostre quars rosa si l'exposem al sol, per tal que n'absorbeixi els raigs. Ara bé, això no s'hauria de fer durant una temporada dilatada en el temps, perquè a causa de la naturalesa d'aquesta pedra el seu color podria anar marxant per culpa de les exposicions. També hi hauria la possibilitat de col·locar-lo dins d'un gibrell que tingui aigua de mar, o d'enterrar-lo en fang o sota terra durant uns quants dies.

Per a quins signes del zodíac és més indicada aquesta pedra?

Cadascun dels signes zodiacals existents té diverses pedres vinculades, i el quars rosa resulta molt indicat per a diversos dels zodiacals. La tradició ens diu que les pedres màgiques de les persones Taure  són el quars rosa i l'ametista, que les dels individus Cranc  són el quars rosa i la perla, que els Peixos es beneficien sobretot del quars rosa, l'ametista i l'aiguamarina i que, finalment, les pedres més indicades per a les persones amb signe Verge són tant el quars rosa com el jaspi.

Altres dades curioses sobre el quars rosa 

Tal com hem dit, les pedres màgiques de quars rosa són les pedres de l'amor, però alhora s'encarreguen de la promoció de l'amistat, l'amor i la pau. De fet, es diu que el quars rosa contribueix a fer que les persones que en duen perdonin i respectin, tant als altres com a elles mateixes. Igualment, s'afirma que fomenta l'empatia.

De la mateixa manera, resulta un regal indicat per a la gent que pateix depressió, i també contribueix a una guarició més ràpida, tant si és moral com física. De fet, aquest poder resulta tan cèlebre que, a la Xina, durant la construcció dels habitatges, s'hi insereixen peces de quars rosa amb la intenció d'omplir la llar de felicitat.

Encara que consta d'un ús altament popular, cal remarcar que el nom oficial del mineral —quars rosat o quars rosa— és força recent, i antigament era conegut amb denominacions com ara robí de Bohèmia, robí d'Ancona o bé robins de Silèsia. Sigui com sigui, la denominació de l'actualitat es va originar durant el segle XVIII, de la mà d'André Brochant de Villiers.

Tot i la seva gran popularitat i el fet que constitueixi el 12% de la massa de la litosfera —l'escorça terrestre i també la part superior del mantell—, aquest mineral és car. D'aquesta manera, resulta interessant que identifiquem si allò que posseïm és quars rosa de debò o si no ho és. Hauríem de comprovar que la pedra no disposi d'esquerdes en què el color rosa es vegi més fosc, perquè això voldria dir que la pedra s'ha tenyit de manera artificial.

La tonalitat del quars rosa canvia en funció de la proporció dels elements que el componen, i pot anar des del rosa més pàl·lid fins al color de préssec, tot i que habitualment s'afirma que el quars rosat que resulta més bonic disposa d'un color uniforme i suau.

En cas que vulguem aconseguir una joia de quars de color rosa, els metalls més adients són la plata i l'or blanc, perquè serveixen per fer-ne ressaltar les tonalitats dolces, tot i que per la facilitat que té a l'hora de ser tallada en forma de perla ens permet trobar un gran nombre de braçalets o penjolls als quals no els cal estar encastats en metall.

També et pot interessar...

  • Què són els txakres i quin significat tenen?
  • Les canalitzacions espirituals i l'energia dels éssers de llum
  • Sàlvia: virtuts de la planta màgica de les dones