Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
dofí

La Costa Brava podria acollir el segon refugi de dofins del món

La decisió final dependrà de l’ONG Nova Eucària, que estudia si les condicions d’aquest punt del litoral de Girona són òptimes per albergar aquests animals marins captius ara mateix

dofí
Imatge d'un exemplar de dofí | Cedida
 
 

La Costa Brava és una ferma candidata per poder acollir el segon refugi de dofins de tot el món. En aquest sentit,  l’ONG Nova Eucària està estudiant si es donen les condicions òptimes  en aquest punt del litoral de Girona per tal que hi visquin els animals que, en aquests moments, es troben en captivitat  en diferents instal·lacions de Catalunya.

Així ho Informa la ‘Cadena Ser’, que explica que, si el projecte acaba tirant endavant, aquests animals marins podrien viure en semillibertat al mar en lloc d’un zoo o altres tipus d’instal·lacions que acullen aquests mamífers. Si es confirma l’elecció final, la Costa Brava es convertiria en la segona zona del planeta que compta amb un refugi per a dofins que han passat per centres de captivitat. En total, el nou emplaçament acollirà fins a 22 exemplars d’aquests animals.

Dofí
Els dofins són animals autòctons de les costes catalanes | Pixabay

 

Prohibició de dofins i cetacis en captivitat a Catalunya

Aquesta notícia arriba després que el Parlament de Catalunya hagi prohibit que hi hagi dofins i cetacis vivint en captivitat a qualsevol punt del territori, com per exemple els que hi ha al zoo de Barcelona. No obstant, l’ONG Nova Eucària està valorant dues zones diferents de la costa catalana  per decidir cap a on va aquest refugi natural, però el nom de la segona es desconeix. L’entitat, dirigida per Anna Carbonell, farà pública la ubicació definitiva a través dels resultats finals d’un estudi.

Malgrat que els animals ja no estaran en captivitat, aquest refugi tan sols garantirà una semillibertat, ja que la zona del mar on viuran estarà tancada amb xarxes  i sota la supervisió d’un equip de professionals que tindrà cura dels exemplars diàriament. L’únic espai d’aquestes característiques que existia fins ara al món es troba a Baltimore, als Estats Units, on la llista d’espera és ben llarga.   

També et pot interessar...