Pedro Sánchez y su esposa, Begoña Gómez, en la playa en Ibiza (20/08/2016).

Polèmica decisió de Pedro Sánchez sobre les seves vacances

El president del Govern ha decidit prolongar el seu descans a costa dels agents de seguretat que el protegeixen

Pedro Sánchez, president del Govern, segueix de vacances a Lanzarote, tot i que oficialment finalitzaven el 14 d'agost. El cap de l'executiu espanyol ha decidit modificar el seu calendari, una decisió que ha tingut certes conseqüències.

Segons informa OKDiario, els membres del cos de seguretat del President treuen foc pels queixals perquè es quedaran sense descans. Sánchez ha decidit allargar les seves vacances sobre la marxa, fet que perjudica els que s'encarreguen de la seva seguretat, que ja havien planificat els seus dies de descans.

El president es troba al palau de la Mareta (Lanzarote), on acostuma a passar uns dies de descans en família cada estiu. Segons el calendari, havia de passar-hi deu dies, del 4 al 14 d'agost. Tanmateix, ha decidit allargar uns dies més el descans en família.

Amb ell, a més de la seva família, hi té els agents de seguretat que s'encarreguen de protegir-lo. La seva feina havia de finalitzar el dissabte, però van rebre l'avís que el president allargava l'estada. La decisió ha causat un gran malestar entre ells. 

Els guàrdies civils que conformen l'operatiu de seguretat han denunciat «el tracte arbitrari i despòtic» de la presidència. Asseguren que la prolongació de les vacances del President coincideix amb l'esgotament dels agents en ple mes d'agost. Ara, de sobte, s'han quedat sense vacances.

Torns de treball i descans

Pedro Sánchez acostuma a visitar cada any el palau de La Mareta, a Lanzarote. Es tracta d'una residència de la família reial espanyola en què el president de Govern hi passa alguns períodes de vacances. Ja hi va ser l'estiu passat i, enguany, ha volgut tornar-hi. 

Hi va arribar el passat 4 d'agost, de manera que els agents de seguretat que l'acompanyaven s'haurien planejat al detall els torns de treball i de descans. A última hora, però, van rebre la notícia que Sánchez es quedava uns dies més.

Els agents pertanyents al Grup de Reserva i Seguretat (GRS) estan desplegats al territori des del 2 d'agost. Dos dies abans de l'arribada de Sánchez i la seva família, van començar a preparar el dispositiu de seguretat. Des de llavors, han treballat sense descans.

Esperaven poder descansar a partir del dia 14, però la decisió presa a última hora ha alterat els seus plans. De moment, hauran de quedar-s'hi almenys fins al dia 21 d'agost, però no descarten que hi hagi una nova pròrroga. Es queixen de l'arbitrarietat d'aquest tipus de determinacions.

Les vacances del president

A La Mareta, Pedro Sánchez disposa d'una residència de més de 30.000 metres quadrats amb accés directe a la mar. La finca inclou deu bungalous amb piscina i diverses terrasses. També té gimnàs, pista de tenis, pista de bàsquet i una parcel·la amb jardí de 10.000 metres quadrats i un llac. 

L'emplaçament, que destaca per la seva fantàstica localització geogràfica i uns capvespres de somni, va ser un regal del rei de Jordània al rei Joan Carles. Ja sota el regnat del rei Felip VI, la Casa Reial va cedir el palau al Patrimoni Nacional.

Des de fa un temps, el palau de La Mareta s'ha convertit en l'emplaçament preferit de Pedro Sánchez per descansar. Entre les seves peticions, hi havia la de contractar un servei de manteniment per la pista de bàsquet. A més, hi ha un servei integral de neteja per un import de 90.000 euros.

Ara, la decisió d'allargar les vacances afectarà de manera col·lateral les vacances dels treballadors. En aquest cas, del servei de seguretat que hauran de quedar-se una setmana més a La Mareta. La polèmica segueix acompanyant les vacances del president de Govern.