Un home, vacunat a Barcelona el 24/03/2021.

Important avís sobre la vacuna catalana anti-covid: supera la de Pfizer

Els efectes secundaris han sigut més lleus entre els que han rebut el vaccí de la farmacèutica gironina

Dos anys després de la irrupció del coronavirus a les nostres vides, encara s'està treballant a contrarellotge per aconseguir la vacuna definitiva. 

Les farmacèutiques rendeixen sense descans per topar amb el vaccí que permeti a la població mundial respirar més tranquil·la davant el virus. Fins al moment, les vacunes que han estat llançades al mercat han sigut, en gran part, efectives per assolir un alt grau de protecció i evitar emmalaltir de manera greu.

Però, encara, hi ha persones ingressades per covid a les UCIS i malauradament, tot i que en menor mesura, hi ha qui no sobreviu a la malaltia.

La vacuna de la farmacèutica Hipra d'Amer genera més anticossos que la de Pfizer com a dosis de reforç, segons els resultats preliminars de l'assaig clínic.

En el sondeig han participat més de 700 voluntaris en deu hospitals de tot Espanya. 

Amb la vacuna catalana els anticossos es disparen

Tal com avança 'La Vanguardia', l'assaig ha detectat que en les persones que van rebre el tercer vaccí de Pfizer, sis setmanes després de la segona dosis, la quantitat d'anticossos es va multiplicar per 67, catorze dies després d'administrar-se.

En canvi, els que van rebre la d'Hipra, es van multiplicar per 147. A més, l'estudi també conclou que els efectes secundaris han sigut més lleus entre els que han rebut el vaccí de la farmacèutica gironina.

Ara, l'objectiu és determinar si passa el mateix amb els que han rebut AstraZeneca. 

Un investigador a l'interior de l'empresa farmacèutica Hipra d'Amer
Es durà a terme un segon estudi complementari. | ACN

Es busquen 270 voluntaris 

En aquest sentit, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat un segon assaig clínic, que seria complementari.

Aquest, busca determinar i comparar els canvis en la immunogenicitat contra la variant òmicron en els voluntaris que han rebut dues dosis de la vacuna d'AstraZeneca i la d'Hipra com a dosis de reforç, enfront aquelles que han rebut com a reforç la de Pfizer. 

L'estudi es durà a terme en cinc centres hospitalaris de l'estat espanyol i es busquen uns 270 voluntaris que hagin rebut aquesta vacuna i que no hagin passat la covid-19.

La farmacèutica preveu sol·licitar l'aprovació de L'Agència Europea de Medicaments (EMA) al mes d'abril.