ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

La vacuna del coronavirus avança amb resultats molt positius

Segons la companyia Moderna, la vacuna podria estar a punt per a 2021

Una mostra de la vacuna contra la coronavirus de la companyia Moderna
La companyia 'Moderna' espera tenir a punt una vacuna contra la coronavirus el 2021 | cedida

La carrera per trobar la vacuna contra el coronavirus sembla que està arribant al seu final. Són moltes les empreses i laboratoris els quals ja estan en fases avançades de la investigació, i en molts casos ja estan fent proves en humans. Ara, s'han conegut uns molt bons resultats d'un dels estudis en marxa.

La vacuna contra la Covid-19 que desenvolupa la companyia biotecnològica 'Moderna' ha provocat respostes immunitàries «ràpides i fortes» en totes les persones que la van rebre a la fase 1 de la investigació i podria arribar a 2021.

Fase 3 amb 30.000 voluntaris 

Els primers resultats de la investigació de 'Moderna' s'han fet públiques aquest passat dimarts, 14 de juliol, al 'New England Journal of Medicine'. Aquests resultats mostren que la vacuna ofereix una resposta immune amb efectes secundaris lleus, com fatiga, calfreds, mal de cap, dolor muscular i dolor al lloc de la injecció.

Actualment, s'espera que la vacuna creada al costat d'Instituts Nacionals de Salut nord-americans, comenci la fase 3 de l'assaig, l'última etapa de la investigació, el 27 de juliol amb prop de 30.000 voluntaris.

'Moderna' ha apuntat en un comunicat que «la companyia està encaminada a poder lliurar aproximadament 500 milions de dosis a l'any i possiblement fins a mil milions de dosis a l'any a partir de2021». Segons l'OMS, unes 300 vacunes contra el coronavirus estan el dia d'avui en fase d'assaig.

Les accions de 'Moderna' es disparen un 283,6% en aquest curs

Així les coses, la farmacèutica es va disparar més d'un 16% al mercat de Wall Street. Les seves accions van pujar un 4,54% en l'última sessió a la Borsa de Nova York, el que li ha fet arribar al nivell dels 75,04 dòlars per títol.

En aquest any 2020, les accions de la biotecnològica amb seu a Massachusetts es disparen a un 283,6% en el principal mercat del món gràcies als avenços que ha anat anunciant en la lluita contra la pandèmia de coronavirus.


Comentaris

envia el comentari