La vacuna Janssen comunica un contratemps inesperat

Alguns punts dels Estats Units han alertat que tenen dosi de la farmacèutica que caduquen abans d'utilitzar-se

Diferents punts dels EUA han donat la veu d'alarma davant les dosis de Janssen. I és que, en certs llocs, han alertat que tenen aquesta vacuna a punt de vèncer i que encara estan emmagatzemades sense utilitzar-se.

D'aquesta manera, la companyia i els funcionaris federals estan analitzant si els terminis de caducitat, poden estendre's dins el termini i en la forma escaient.

Per la seva banda, el director executiu de 'Johnson & Johnson', Alex Gorsky, va explicar que «estem treballant molt intensament, tant a l'àmbit federal com al local, per fer tot el possible per assegurar-nos que aquestes vacunes es puguin utilitzar i implementar de la millor manera possible».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així mateix, el directiu de la farmacèutica també va afegir que: «La bona notícia va ser que vam treure moltes vacunes per satisfer aquest augment inicial de la demanda, i ara ens assegurem d'obtenir la millor implementació i assignació possibles».

«El sistema de distribució es torna encara més àgil, més flexible, no només aquí als Estats Units, sinó també entre estats. Encara que de fet a tot el món, i serà un treball en què hem de seguir enfocats a les pròximes setmanes i mesos», afegeix Gorsky.

D'altra banda, a aquests testimonis també s'han sumat altres càrrecs directius com a Keith Reed, comissionat adjunt del Departament de Salut d'Oklahoma.

En una entrevista amb el medi CNN, va assenyalar que: «hem retirat la vacuna vençuda de l'inventari actiu, i estem en el procés de seguir les pautes de la CDC sobre l'eliminació adequada».

També ha explicat que, «la setmana passada teníem aproximadament 80.000 dosis de la vacuna de 'Johnson & Johnson' que expirarien si no es feien servir abans de final de mes, tot i que aquest nombre és menor ara que treballem amb la vacuna».

Avaluació de la situació

S'està estudiant si es pot augmentar la data de caducitat d'aquestes dosis. Així ho ha tret a la llum el doctor Anthony Fauci, assessor de la Casa Blanca per al coronavirus i director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses.

En el cas de ser afirmatiu, es barreja la forma d'utilització d'aquestes mateixes. «La FDA està investigant això en aquest moment. Estem tractant de determinar si, de fet, la data es pot estendre o no», va ressaltar l'expert nord-americà.

«I, en aquest cas, si podem fer que s'utilitzin adequadament, sigui als Estats Units o en altres llocs. Això és una cosa en el que la FDA està treballant i analitzant amb molt, molt de compte», va afegir.

Proves d'estabilitat

Anteriorment, el grup ja havia anunciat que s'estaven realitzant proves d'estabilitat amb els seus sèrums: «L'objectiu és estendre la quantitat de temps que la nostra vacuna COVID-19 pot emmagatzemar abans del seu venciment».

A hores d'ara, la dosi de Janssen es pot emmagatzemar fins a tres mesos a la nevera. A més, aquest temps podria incrementar si es congela.

Així doncs, sumat a l'anterior, alguns experts ja han posat en coneixement de tots els riscos de vacunar amb Janssen a les persones menors de 50 anys.

D'aquesta manera, la Comissió de Salut Pública va acordar dimarts passat vacunar amb aquesta dosi a les persones d'entre 40 i 49 anys. I també fer-ho amb la de Pfizer i Moderna un cop acabada la immunització al grup d'edat d'entre els 50 i 59 anys.

La veritat és que fins ara aquesta dosi només s'ha fet servir per a persones majors de 50 anys. No obstant això, amb el canvi en l'estratègia Sanitat té per meta accelerar el màxim possible la vacunació a Espanya amb un sèrum monodosi.

Gràcies a aquest nou canvi de Sanitat ajudarà a fer que el percentatge de població amb la pauta completa incrementi més ràpidament.


Comentaris

envia el comentari