La princesa Elionor i el rei Felip VI

La princesa Elionor tornarà a parlar català: ja hi ha data pel seu retorn a Catalunya

La filla dels reis d'Espanya tornarà a pronunciar un discurs multilingüe a l'entrega dels Premis Princesa de Girona el pròxim 1 de juliol

Després de cancel·lar l’última entrega dels Premis Princesa de Girona per culpa de la pandèmia de Covid-19, la princesa Elionor tornarà a Catalunya. Serà el pròxim 1 de juliol, i de nou, amb motiu de l’entrega dels premis en què fa poc més d’un any i mig va pronunciar un sorprenent discurs en català.

L’hereva al tron dels Borbons, princesa, també, de Girona, tornarà a terres catalanes acompanyada dels seus pares, els reis Felip i Letizia. I ho farà, s’espera, amb un nou discurs plurilingüe. 

La princesa Elionor repetirà el discurs en català

D’aquesta manera, la Casa Reial espera guanyar-se el favor del públic amb un discurs en les quatre llengües oficials de l’Estat. La princesa Elionor va participar per primera vegada en l’entrega dels premis l’any 2019, poc després d’estrenar-se als Princesa d’Astúries. El seu discurs va cridar l’atenció a l’opinió pública, encara que fos un acte simbòlic.

Més enllà d’això, es coneixen pocs detalls de com serà l’esdeveniment, encara que s’ha pogut conèixer que es comptarà amb les mesures de seguretat, l’aforament limitat i l’ús de mascaretes. El que sí que se sap del cert és que enguany l’entrega serà doble, per tal de no deixar enrere l’edició passada.

Després de l’acte, està previst que els monarques i les seves filles viatgin a Mallorca per passar-hi unes vacances. El mes d’agost, la princesa viatjarà al Regne Unit per a començar el nou curs escolar, un batxillerat internacional a l’UWC Atlantic College de Gales, un internat elitista.

Especialistes de la veterinària, l’advocacia o la biologia, alguns dels premiats

Entre les persones premiades hi ha la veterinària i escriptora cordovesa Maria Sánchez Rodríguez, premi Fundació per la defensa de la cultura rural i del paper, dins aquesta, de les dones. També hi són l’advocada Lucía Goy Mastromiechele o el biòleg computacional César de la Fuente Nuñez, guardonat per desenvolupar amb ordinadors antibiòtics que ataquen bacteris més resistents.