Pere Aragonès i Josep Maria Argimon es saluden abans d'una roda de premsa

El nou objectiu que té el Govern amb la Covid-19: falten només 20 dies

El conseller Argimon explica que Salut vol tenir tots els estudiants vacunats amb una dosi abans de la tornada a l'escola, el 13 de setembre

Argimon marca terminis. Amb la tornada a l'escola a la cantonada, el procés de vacunació necessita un petit impuls. I el necessita, bàsicament, perquè el Govern pugui complir amb el tempo de vacunació que es va marcar abans de l'estiu. 

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha afirmat que els agradaria arribar al 100% de primeres dosis entre els estudiants majors de 12 anys. I, en aquesta línia, també ha revelat que vetllaran per tenir el 50% amb pauta completa quan comenci el curs, el 13 de setembre.

300.000 persones en una setmana, l'objectiu

A Catalunya Ràdio, Argimon ha indicat que es tracta d'una població d'unes 300.000 persones i que les podrien vacunar en una setmana.

En la població general, el conseller ha reconegut que no esperaven que la vacunació a l'estiu baixés a unes 300.000 dosis la setmana i que confiaven posar-ne unes 450.000.

Les festes al carrer, un problema

Argimon creu que «molt probablement hi haurà contagis» de les aglomeracions sense mesures en festes com les de Gràcia. Sobre aquestes imatges, ha explicat que l'impacte concret es revelarà «d'aquí a probablement set o vuit dies, veient si els contagis en determinades franges d'edat s'incrementen o no»..

Les imatges que s'han vist aquests dies han cridat l'atenció de molts i, de fet, el Govern ja va demanar al TSJC prorrogar el toc de queda en 62 municipis —també a la ciutat de Barcelona— per a evitar botellades i imatges com aquestes. 

La negativa de la justícia, però, obliga Argimon a fer una crida a la «responsabilitat de tothom» després que el toc de queda hagi caigut en la majoria de municipis.

Finalment, el conseller també ha dit que aquestes imatges encara li han agradat «menys» que les aglomeracions en els grans festivals a Catalunya aquest estiu. I, en aquesta línia, Argimon ha sostingut que no van ser els responsables de la cinquena onada.

També ha afirmat que la Generalitat ha intentat obrir l'oci nocturn i autoritzar festivals. El problema, però, és segons el conseller que en aquests contextos les persones es relaxen, encara que hi hagi cribratges abans d'accedir als recintes.