Primer pla de les mans d'una infermera vacunant un home gran

Una de les vacunes, la més eficaç per evitar que acabis a l'hospital

La vacuna de Moderna se situa com una de les millors contra la malaltia

La vacuna de Moderna s'ha posicionat com la que millor prevé l'hospitalització en cas de contagiar-se de la covid.

Des de fa gairebé dos anys, la covid és el principal tema de conversa. Tothom parla de les conseqüències, de les seqüeles o dels seus coneguts que l'han contret.

Sens dubte, vivim una època en què el coronavirus és l'eix central del nostre dia a dia. Les notícies i els telenotícies ofereixen constantment informacions que fa que els espectadors estiguin sobreexposats a aquest tema.

De fet, moltes persones han assegurat que han deixat d'informar-se a causa de la commoció que senten cada vegada que escolten alguna informació. Tot i així, les dades sobre l'avanç de la malaltia o de les vacunes que la combaten hi són presents cada dia.

L'administració de les dosis per a aconseguir la immunitat de grup a aquesta malaltia és el tema principal que ens ocupa des de fa uns mesos. Des que es van començar a administrar les injeccions tothom parla de les conseqüències o de la validesa d'aquestes.

A més, les vacunes se sotmeten constantment a anàlisis i estudis per a determinar-ne la idoneïtat i eficàcia contra les noves variants de, virus. Els resultats que se n'obtenen ofereixen una visió general i particular de cada vacuna que ajuda a prendre decisions al respecte.

Aquesta setmana s'ha conegut que un nou estudi ha determinat que la vacuna de la farmacèutica Moderna és la millor per a evitar l'hospitalització dels infectats.

La vacuna de Moderna evita l'hospitalització

El debat més fervent de l'actualitat gira al voltant de la decisió de posar-se la vacuna o no. Molts asseguren que conté substàncies nocives per a l'organisme, de manera que eviten posar-se-la.

La gran majoria de gent ha decidit vacunar-se. Espanya s'ha convertit en un dels països que mostra més disposició a sotmetre's  a aquest tractament per a frenar l'avanç del coronavirus.

Les autoritats han assegurat que els que no estan vacunats corren més risc que els que ho estan. Asseguren que els detractors de la vacuna tenen onze vegades més possibilitats de patir símptomes greus i de morir.

Els centres de control i prevenció de malalties dels Estats Units recentment han dut a terme un estudi en què asseguren que hi ha una vacuna més eficaç. Segons apunten, la de Moderna és més eficient que la de Janssen o Pfizer.

Destaquen que ajuda a minorar les conseqüències després de la infecció i que prevé l'hospitalització, ja que els símptomes que pot causar són menys greus. Aquests estudis s'ha fet a partir de l'anàlisi d'uns 32.000 individus i ha demostrat la hipòtesi inicial.

La mostra es va seleccionar a partir de pacients atesos en unitats d'urgències, en clíniques i ambulatoris de nou estats diferents del país. Després dels estudis pertinents, es van obtenir les dades necessàries per a ressaltar la viabilitat de Moderna davant de les seves competidores.

Els investigadors que s'han encarregat de l'estudi asseguren que les persones que han rebut la vacuna de Moderna compta amb una protecció del 95% contra l'ingrés hospitalari. Per la seva banda, les altres vacunes compten amb un percentatge menor: Pfizer compta amb un 80% i Janssen, amb un 60%.

Aquestes dades ratifiquen altres estudis que s'han dut a terme sobre aquest tema i donen seguretat a les persones que s'han administrat aquesta dosi. Tot i així, els experts volen deixar clar que la vacuna de Moderna no eximeix ningú de ser ingressat ni de contagiar-se.

Cal recordar que la vacuna serveix per a mitigar els efectes del virus, però no et tornen immune. Hem de seguir avançant en la campanya de vacunació per a aconseguir l'anhelada normalitat.