Els treballadors de Bicing anuncien una vaga indefinida a partir del 8 d'octubre

Els sindicats reclamen millores laborals i avancen que es manifestaran cada dia

Els treballadors de Bicing convoquen una vaga per reclamar salaris justos i condicions laborals més dignes | CatalunyaDiari.cat

CGT i Cobas, els dos sindicats que formen el comitè d'empresa del Bicing de Barcelona, han convocat una vaga indefinida a partir del 8 d'octubre per reclamar millores laborals. Els treballadors, que han donat suport a l'acció, han explicat que els salaris són «injustos» i en molts casos inferiors als mil euros. A més, han reivindicat unes condicions laborals més dignes i un conveni conjunt per a tota la plantilla de treballadors.

D'altra banda, també han demanat que l'empresa complementi fins al 100% del salari les baixes per accident laboral, intervencions o hospitalitzacions i que els treballadors passin a ser fixes a partir dels sis mesos. Reclamen un augment en el plus de nocturnitat i caps de setmana i que es compleixi la Llei de Prevenció.

Protestes diàries a les 10.30 hores

En un comunicat, CGT i Cobas han explicat que es concentraran cada dia a dos quarts d'onze a la plaça de Sant Jaume de la capital catalana per mostrar el seu descontentament amb la nova empresa gestora, UTE Pedalem Barcelona. Aquesta companyia, que opera des de gener del 2019, està formada per Cespa, filial de Ferrovial, i PBSC, del Canadà. Els sindicats responsabilitzen l'Ajuntament de Barcelona per la seva falta de diàleg amb els treballadors de les empreses subcontractades i exigeixen que es parli amb ells abans de publicar les licitacions.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari