Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un tren de Rodalies des de la cabina d'un altre comboi de l'R2, el 27 d'abril del 2021.

Tot el que has de saber de la vaga de Rodalies a Catalunya d'aquest dijous

La Llarga Distància i l'AVE funcionaran al 90% i els Avant al 63%

Rodalies de Catalunya prestarà el 40% del servei durant les aturades convocades per la vaga parcial d'aquest dijous, segons ha informat Renfe basant-se en els serveis mínims decretats pel Departament de Treball. 

Les aturades estan previstes entre les 00.00 i les 4.00 hores, les 11.00 i les 15.00 hores i les 20.00 i les 24.00  hores i és en aquestes franges quan el servei serà del 40%, mentre que durant la resta hi haurà l'habitual.

Podeu consultar tots els horaris al buscador de Rodalies o trucant al 900 41 00 41.

Afectacions a la Llarga Distància i l'AVE

Pel que fa a la Llarga Distància i l'Alta Velocitat, s'assegurarà un servei del 90%, que serà del 63% en el cas dels Avant.  Aquesta serà la primera de les dues jornades de vaga convocades per la CGT per criticar la "falta de voluntat de diàleg" de l'operadora i el ministeri de Foment. La segona jornada serà el 20.  En total, s'han suprimit 155 trens, 28 d'AVE i Llarga Distància i 127 de Mitja Distància, dels 557 previstos.

Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació pels serveis afectats per la vaga poden sol·licitar el seu canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. En el cas de trens suprimits, s'oferirà, sempre que sigui possible, viatjar en un altre tren en l'horari més proper a l'adquirit.

D'altra banda, la vaga nacional interprofessional a França convocada a partir del 5 de desembre afectarà els trens de Renfe –SNCP.  S'acomodarà els clients internacionals amb bitllets proveïts per als trens suprimits en qualsevol altre tren de Renfe-SNCF que operi. El client s'haurà de dirigir als punts d'atenció al client de les estacions on se li emetrà una tarifa especial sense despesa per al nou tren.

També et pot interessar...