Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El líder de Vox, Santiago Abascal, aquest 10 de novembre del 2019

VOX entra a la Mesa del Congrés i obté una vicepresidència

La formació ho ha aconseguit gràcies al fet que PSOE i Podem no han presentat un tercer candidat

El líder de Vox, Santiago Abascal, aquest 10 de novembre del 2019
El líder de Vox, Santiago Abascal, aquest 10 de novembre del 2019 | ACN

A partir d'ara, VOX tindrà més poder al Congrés. La formació d'ultradreta ha obtingut finalment una vicepresidència a la Mesa del Congrés gràcies al fet que PSOE i Podem no han presentat un tercer candidat a les vicepresidències.

Malgrat que  ERC i JxCAT han donat suport als candidats de Podem per reforçar el cordó sanitari, el fet que el PSOE i Podem hagin concentrat el seu vot en Alfonso Rodríguez Gómez de Celis (PSOE) i Gloria Elizo (Podem) per aconseguir les vicepresidències primera i tercera i no hagin presentat un tercer candidat ha deixat la vicepresidència segona per a Ana Pastor (PP) i la quarta per a Ignacio Gil-Lázaro (VOX ).

El líder del PP, Pablo Casado, ha aplaudit l'elecció de Gil-Lázaro en el moment de l'anunci del resultat. Finalment no ha calgut l'acord entre PP, Cs i Vox que reclamaven els populars per fer possible l'equació, de manera que la ultradreta ha entrat a l'òrgan de govern de la cambra amb els seus propis vots (52).

Queda la votació a les secretaries

Ara encara queda la votació de les secretaries de la Mesa, que seran previsiblement per a Gerardo Pisarello (En comú Podem), Sofia Hernanz (PSOE), Adolfo Suárez Yllana (PP) i la incògnita d'una última secretaria per al PP, Cs o Vox.

La Mesa quedarà constituïda amb majoria progressista sota la presidència de Meritxell Batet. PSOE (3) i Podem (2) hi ocuparan cinc llocs, i la dreta quatre amb PP (2), Vox (1) i un últim secretari del PP, Cs o Vox.

També et pot interessar...