Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un supermercat.

Els 4 productes que ja escassegen a Catalunya per la vaga de transportistes

Hi ha manca d'albergínies, pebrots, carbassons o maduixots, però es descarta per ara un desabastiment generalitzat

Catalunya ja comença a notar els efectes de la vaga de transportistes. No, no és un titular catastrofista: és així. L'Associació Empresaris Majoristes de Fruites i Hortalisses de Mercabarna (AGEM) alerta dels primers afectes de la vaga de transports i confirma una reducció en la distribució de determinats productes. 

A partir d'aquest dimecres, s'ha vist reduïda «considerablement» l'entrada de camins del sud d'Espanya i, per tant, ha caigut també l'arribada de producte fresc procedent d'importants zones productores com Almeria, Granada, Màlaga i Huelva. L'impacte és més notori en determinats aliments com albergínies, pebrots, carabassons o maduixots. 

Això sí, es descarta, per ara, que la vaga pugui provocar un desabastiment generalitzat al mercat majorista. Amb tot, l'AGEM fa una crida a trobar una solució al conflicte per evitar mals majors.

Imatge d'un supermercat Mercadona buit pel desabastiment
Alguns supermercats de Catalunya estan buits per culpa del desproveïment de productes. | @DG34JVR

La Moncloa, a la seva: continuen dient que l'abastiment està garantit

Com a mínim, ho deien a principi de setmana. El president Pedro Sánchez assegurava que malgrat que la situació i la vaga «l'abastiment està garantit». 

«Crec que la vaga tindrà un impacte, però no hem de fer una crida a l'alarma a la confusió perquè cal no afegir més incertesa a la ciutadania», deia.

La ministra de Transports, Raquel Sánchez, recordava que fruit de les negociacions per evitar la vaga de transportistes del mes de desembre el govern espanyol i la patronal del sector ja van adoptar mesures per pal·liar alguns dels efectes que motiven la vaga actual.

L'augment del preu del carburant, un problema

Sánchez apuntava que el seu executiu ja treballa en mesures «de caràcter global» per evitar que l'encariment del combustible afecti l'economia. «El preu del carburant està afectant no només els transportistes i cal buscar plantejaments a nivell de la UE per amortir aquest increment», deia.

«El govern i el ministeri estem treballant per atendre a una situació que afecta el sector del transport molt especialment, però que també està afectant molts altres sectors de l'economia». «Estem fent un seguiment, respectem les negociacions».