Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Un grup de joves asseguts prenent una cervesa a una taula

València endureix restriccions i podria tornar al toc de queda

El govern valencià vol tornar a limitar la mobilitat nocturna

La Comunitat Valenciana, com a la resta d'Espanya, viu un alarmant repunt dels contagis de Covid-19. Especialment, preocupa el creixement entre els més joves. És per això que davant aquesta situació, el govern valencià ha decidit endurir les restriccions que estaven actualment en vigor.

S'ha anunciat la possibilitat de tornar a aplicar el toc de queda nocturn, d'1:00 a 06:00, en aquelles poblacions amb major incidència. Els afectats serien uns 40 municipis que encara no han estat concretats. S'estan ultimant els detalls i els barems per fer la petició al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

Aquesta no és l'única mesura que es vol modificar i per la qual s'haurà de fer una sol·licitud al TSJCV. Ximo Puig confirmava que es vol tornar a limitar les reunions socials en exteriors i interiors. El president valencià vol tornar a posar en 10 el màxim de persones que es poden reunir fora de la bombolla de convivència.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

Noves restriccions en l'oci nocturn, la restauració i les festes populars

La Generalitat valenciana també ha preparat un seguit de noves mesures que afecten sector com la restauració i l'oci nocturn. Aquest segon quedarà totalment tancat en les pròximes hores. Així, es confirma un nou tancament de les discoteques en aquesta comunitat.

Aquest sector, que torna a ser el més afectat, podrà rebre noves ajudes econòmiques. Tanmateix, s'estendran les ja existents perquè rebin la compensació més gran possible.

També es vol combatre l'oci nocturn que es produeix de manera il·legal. És per això que s'endureixen les sancions per a les festes alcohòliques al carrer. A partir d'ara passarà a ser una falta greu, encara que es desconeix la multa que ocasionarà.

El sector de l'hostaleria i la restauració també es veu afectat per l'enduriment d'aquestes restriccions. D'aquesta manera, s'avança el tancament mitja hora així que, deixant de servir a les 00:00 i tancant a les 00:30.

També es modifiquen el nombre màxim de persones en taula. Aquest passa a ser de sis en interiors i de 10 a exteriors. A més, per evitar contagis en aquest sector, es durà a terme una campanya per impulsar la ventilació en interiors.

Es redueix també el nombre de persones que podran assistir a esdeveniments massius. Així mateix, disminueixen de 4.000 a 3.000 en els exteriors i de 3.000 a 2.000 a interiors. A més queden prohibides tota mena de festes populars i cercaviles.

Aquestes mesures entraran en vigor en la matinada del divendres al dissabte 10 de juliol. Així tot, s'espera que s'allarguin fins al pròxim 25 de juliol.

L'inici del toc de queda o el límit de 10 en reunions dependrà de la decisió dels jutges. Però, no s'aplicarien fins a tenir la seva aprovació. Llavors seria quan es coneixerien també les poblacions que es veuran afectades.

De moment, no han volgut assegurar la total celebrar de les falles a finals d'estiu ni han dit com seran. «S'han d'imposar les mesures que estiguin efectives en aquell moment», deia la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

Dos missatges importants a la població valenciana

Puig ha volgut aprofitar la seva intervenció per llançar diversos missatges als valencians. Un d'ells a la població en general: «Demanem que anem amb mascareta, perquè és una assegurança de vida». Ha recordat que «en exteriors no és obligatòria, però el sentit comú sí que ho és i evita els contagis».

Posteriorment s'ha dirigit als joves demanant-los que facin un últim esforç i mantinguin certa prudència. Però també als seus pares: «Tots hem estat joves i tots entenem la necessitat de relacionar-nos, però els progenitors sempre tendim una gran responsabilitat per protegir els nostres fills, els fills dels altres i a totes les famílies».