Els veïns de Costa Cunit ja fa una setmana que no tenen telèfon ni Internet

L'operadora ha comunicat que fins a mitjans de setmana no se solucionarà el problema

Els veïns de la urbanització Costa Cunit ja fa una setmana que estan sense servei de telefonia i Internet. Un incendi que va tenir lloc el passat dilluns 13 de maig al cablejat d'una caixa metàl·lica va deixar sense telèfon i Internet aquest nucli. L'empresa Telefònica, que és l'operadora del servei, va informar el passat dimecres a l'Ajuntament de Cunit que la incidència podia quedar resolta entre dijous i divendres de la setmana passada.

Fins a mitjans d'aquesta setmana

Però a l'hora de la veritat els terminis no s'han complert. Ha passat el cap de setmana, i els veïns de Costa Cunit segueixen sense disposar de telèfon o Internet. La regidoria de Noves Tecnologies de l'Ajuntament ha assegurat que l'última informació que ha rebut per part de l'operadora indica que el problema no estaria resolt fins a mitjans d'aquesta setmana. Això suposaria que els veïns d'aquest nucli estarien un mínim de deu dies sense aquest servei.

El regidor TIC de Cunit, Xavier Salvadó, ha mostrat el seu malestar amb la manera com l'operadora està gestionant la incidència, així com el seu «disgust per la manca de resposta». Des de la regidoria creuen que estan patint «un tracte discriminatori» i afegeixen que el fet que «tot el veïnat de la urbanització Costa Cunit estigui incomunicat suposa un perill greu en cas que es produeixi una emergència». Des del consistori han assegurat que aportaran noves informacions sobre la qüestió tan aviat com ho tinguin.

Cunit podrà tenir Wi-fi gratis a l'espai públic

En l'apartat de les telecomunicacions, aquesta passada setmana també es van saber els diferents municipis que podran optar a la subvenció de la Unió Europea per posar una xarxa de Wi-fi gratuïta a l'espai públic. Entre les 96 poblacions catalanes que han estat agraciades amb aquesta ajuda s'hi troben Cunit i Calafell. Cada municipi rep 15.000 euros per impulsar el projecte, en el marc del programa Wifi4EU.