Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge amb una imatge de cotxes en fila a una carretera i una rodona vermella amb un radar i bitllets d'euro

La velocitat a què salten els radars a Espanya torna a canviar

La DGT farà canvis pel que fa al marge d'error dels radars, i ara seran una mica més restrictius en les velocitats

La Direcció General de Trànsit (DGT) treballa constantment per garantir la seguretat de les carreteres. Els accidents de trànsit i els sinistres segueixen a l'ordre del dia, cosa que posa en perill la vida de molts conductors. El 2023, un total de 1.145 persones van morir en vies interurbanes a Espanya.

És per això que la DGT implementa noves normes i regles per reduir el nombre de morts. L'ús del mòbil és una de les causes principals d'accidents, però hi ha un altre motiu que juga, per desgràcia, un paper molt important. L'excés de velocitat és un altre factor de risc a les carreteres, i és fonamental respectar els senyals i no superar els límits.

Tot i això, és habitual que els conductors circulin a una velocitat més ràpida de la permesa en trams llargs i amb poca concentració de vehicles. No obstant això, aquesta acció redueix el marge de maniobra, i la capacitat per reaccionar davant de situacions complicades és molt menor. Hi apareixen els radars, que s'encarreguen de sancionar i multar els usuaris que no compleixin les normes.

La nova velocitat a què saltaran els radars

Hi ha diferents tipus de radars, els fixos són fàcilment visibles, ja que són aparells grans ubicats a un dels costats de la via. En canvi, els de tram són càmeres col·locades a l'inici i al final d'un tram de la carretera, i calculen la velocitat mitjana entre tots dos punts. També hi ha els radars mòbils, que estan camuflats en cotxes i no són sempre al mateix lloc.

Fins no fa gaire, hi havia un marge d'error que permetia circular una mica per sobre dels límits. En radars fixos i de tram hi havia un marge de 5 km/h si la velocitat no arribava als 100 km/h. Si se superava aquesta velocitat, el marge era del 5% a fixos i de tram, i del 7% a mòbils.

Ara, en el cas dels radars fixos, el marge serà de 3 km/h per a velocitats inferiors a 100 km/h i del 3% per a velocitats superiors. Pel que fa als radars mòbils, el límit baixarà de 7 a 5 km/h per a velocitats inferiors a 100 km/h, i del 7% al 5% per a velocitats que superin aquesta xifra.

Nous marges als radars perquè s'activin

Tipus de radarsMarge perquè salti
Radars fixos- 3 km/h menys de 100 km/h
- 3% per a més de 100 km/h
Radars mòbils- 5 km/h per a menys de 100 km/h
- 5% per a més de 100 km/h

Les multes per excés de velocitat poden anar dels 100 als 600 euros segons la gravetat de la infracció. També es poden retirar de 2 a 6 punts del carnet de conduir.