Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una parada de CoopCamp al Vendrell.

El Vendrell es fixa en els valors socials del Festival Esperanzah

És una acte inclòs en el BP Fest d'aquest cap de setmana

Una parada de CoopCamp al Vendrell.
CoopCamp organitza la xerrada sobre el Festival Esperanzah. | Facebook CoopCamp

 

El Vendrell encara la segona edició del BP Fest, un festival de música al carrer que se celebra aquest dissabte 4 de maig, i que inclou diferents activitats complementàries. Entre elles, s'han programat un seguit de conferències que es fan al matí a l'Auditori del Tívoli. Una d'elles és la que porta per nom 'El Festival Esperanzah i l’ecosistema cooperatiu del Prat de Llobregat', que farà el co-director de l'esmentat festival, Óscar Rando, a partir de les 10.15 hores. 

Es tracta d'una xerrada que vol apropar i difondre l'engranatge del Festival Esperanzah, així com l'ecosistema que li permet funcionar sota uns valors socials. Aquesta és una iniciativa que es va iniciar l’any 2007 amb l'objectiu de canviar la percepció col·lectiva del barri de Sant Cosme, al Prat de Llobregat, molt associada en aquells moments a les drogues i la delinqüència. «El festival va néixer per revertir aquesta situació i ara forma part d'aquest entramat d’entitats del Prat de Llobregat que treballen conjuntament per promoure l’Economia Social i Solidària al territori», explica Maria Mestre, tècnica de Coopcamp.

Ecosistema cooperatiu local

Al llarg dels darrers anys, la Fundació Esperanzah!, amb el laboratori d'emprenedoria col·lectiva Labesoc i altres entitats que dinamitzen l'economia cooperativa al territori, ha acompanyat més d'una quarantena de projectes de sectors molt variats, com per exemple Som Eficiència, Rebrot o Som Gestió. Totes aquestes iniciatives complementen les propostes existents i enforteixen la xarxa comunitària i veïnal del barri, generant el que s'anomena un ecosistema cooperatiu local.

El laboratori impulsa la creació de projectes que durant un any es testegen, i es posen a la pràctica a través de la constitució com a associació, el que es coneix en aquest context com «associació d’impuls». És una manera de promocionar l’autoocupació col·lectiva amb el coixí de l’ecosistema ja existent que ofereix eines, com poden ser de gestoria o assessoria, per tal de comprovar el funcionament del projecte abans de formalitzar-lo. L’assistència a la xerrada és gratuïta, però és necessària la inscripció prèvia de les participants a la web de Coopcamp.

També et pot interessar: